2023-12-14 180 浏览
Airside开咗咁耐今日终于有机会过嚟,相约朋友响呢间café食晚饭🍽餐厅走日式木系文青风格,地方开扬光猛,空间感十足,主打木系自然色调🌾,座位间距宽敞,零压迫感,给人放松自愈嘅感觉🧘晚餐包咗餐汤🥣或沙律🥗🥣是日餐汤粟米汤面头有啲绵密泡泡,好似cappuccino,味道香甜浓郁,系属于有口感碎粒粟米蓉汤;面包粒索埋个汤汁一齐食,都几好味🥗田园沙律藜麦系super food,膳食纤维非常之高,口感烟韧,而沙律菜亦好新鲜,啱哂缺乏蔬菜嘅我😆🍽鲜海胆芦笋蟹肉三文鱼籽忌廉汁意大利粉$188海胆份量非常之多又大片🤩,新鲜creamy味道浓郁;而咸香脆卜卜嘅三文鱼籽份量都唔惹少😝;口感适中嘅意粉索埋个creamy得嚟又唔会好腻嘅酱汁,整体好夹,里面仲有好多杂菇添😋🍽西京烧比目鱼伴炒野菜香草烤生薯$188 面层嘅番薯片炸得非常香脆,而西京烧比目鱼肉质嫩滑,并带有淡淡白味噌嘅甘甜;珍珠笋及西兰花苗炒得香口带有浓浓嘅姜蒜味,而烤薯仔仲有着清新嘅香草味,整体调味恰到好处,系我杯茶😋跟餐其他饮品加+$34🍹Grapefruit coffee tonic 带着清新西柚香味嘅咖啡汤力,酸酸爽爽,完全无咖啡嘅苦

晚餐包咗餐汤🥣或沙律🥗

🍽西京烧比目鱼伴炒野菜香草烤生薯$188
西京烧比目鱼伴炒野菜香草烤生薯

跟餐其他饮品加+$34
🍹Grapefruit coffee tonic
带着清新西柚香味嘅咖啡汤力,酸酸爽爽,完全无咖啡嘅苦涩味,饮落舒爽解腻😋
Grapefruit coffee tonic

🍹Oricano
鲜橙汁与咖啡非常之夹,果香味与咖啡嘅酸度非常平衡,有蜜糖嘅关系,仲多咗份蜜甜香味👍
Oricano

🥢日式樱花虾胡麻豆腐伴酱油渍三文鱼子$58
除咗沙律做前菜,呢款小食做开胃前菜都唔错,面头舖咗蛋丝、咸香脆口酱油渍过嘅三文鱼籽,以及炸到香香脆脆嘅樱花虾酱,捞嘅豆腐一齐食,令豆腐嘅好味道提升百倍😋
日式樱花虾胡麻豆腐伴酱油渍三文鱼子

☕️Cappuccino $42
天鹅拉得好靓呀🤩…奶泡绵滑细致,奶香及咖啡味都互相配合,饮落香醇

🍮新鲜士多啤梨配橙花奶冻$68
颜色鲜艳嘅食用花啫哩食落清爽,而奶冻部份就奶香味浓,口感幼滑,整体口味清淡,食出原味道,零负担嘅健康甜品👍

🍰宇治抹茶蛋糕配日本红豆•麻薯$88
应节梗系要嗌呢个蛋糕喇😍,仲要系我哋最钟意嘅宇治抹茶红豆,绿茶mousse香浓回甘,口感幼滑,里面有红豆蓉、绿茶啫哩及QQ麻薯,甜度恰到好处

食物及饮品质素高,服务态度良好,环境方面够哂chill,成晚都坐得好舒服,呢间餐厅确实要推介俾朋友🤗

另外,逢星期六及日呢间餐厅欢迎毛孩入座,下次我都可以带🐱“肥妹”过嚟🎉

鲜海胆芦笋蟹肉三文鱼籽忌廉汁意大利粉
西京烧比目鱼伴炒野菜香草烤生薯