2023-10-15 29 浏览
之前同朋友食过佐敦嘅神灯菜馆,已经觉得好出色好回味,知道将军澳有间小神灯,即刻都带屋企人去试下,果然有信心保证😁宫廷浓汤猪肚鸡🍲 - 先黎一个老火靓汤,个汤非常浓郁,入面有鸡肉,猪肚,仲有d鱼腐索哂汤😋 饮落鲜甜,只鸡好肥美,汤面头仲有少少鸡黄油非常之香,忍唔住都饮左3碗👍🏼金沙鬼马百花酿油条🫔 - 顾名思义即系虾胶酿油条啦,但特别之处系佢出面仲加左咸蛋黄酱去炒,有咸香而且起哂沙,好邪恶😈椒盐乌贼裙边🦑 - 呢个部位比较少食,同普通鱿鱼唔同,裙边比较薄身,所以炸起上黎非常香脆,作为送酒小食一流!奇脆脆皮猪手🍖 - 猪手系我至爱之一,个皮超级脆,入面嘅脂肪层炸到入口即溶,怕热气嘅仲有2款酱汁点黎食添架