2021-10-06
啱啱开始踏秋,就已经好想打边炉!于是朋友就揾咗间位于尖沙咀的火锅放题,到埗后发现原来间餐厅系新店开张😍!火锅有好多款选择,款款都包你吃得饱!而时限就120分钟,完全唔会食得好赶。老檀酸菜鱼头盘拣咗酸菜鱼,因为感觉冇咁Heavy,而且我同我朋友都钟意食鱼。酸菜鱼汤底咸咸酸酸,令人极之开胃。鱼肉鲜美,配上香浓的酸菜鱼汤,有绝佳的嫩滑爽口感!美国极品级靓牛五款靓牛款款吸引😍,当中我最喜欢雪花肥牛,油花分布平均,肉质富弹性。而我朋友就最钟意牛下肩,吃起来软嫩适中,牛味浓郁。嫩滑鲩鱼片鱼片爽滑,肉质厚实又嫩滑,次次几乎打边炉都必定会食!日本黑豚肉呢度嘅牛肉好掂,原来猪肉都唔输蚀。黑豚肌肉间脂肪较多油花,食落口感幼细易咬断,唔错唔错!黄金麻吉烧呢个麻吉烧我第一次食,已经深深爱上😍!所以一定要推介下!麻吉烧有天然鱼肉外皮,烟韧年糕内馅,口感层次极为丰富,而且味道都好好味😋!其实打边炉来讲呢度选择都叫好多,而且肉类、鸡件、虾滑鱼滑、饮品等仲可以无限量添加,所以性价比好高👍🏻👍🏻👍🏻,值得再来!
老檀酸菜鱼
美国极品级靓牛
嫩滑鲩鱼片
鱼片爽滑,肉质厚实又嫩滑,次次几乎打边炉都必定会食!
日本黑豚肉
黄金麻吉烧