餐厅主打嘅系饕客趋之若鹜嘅尊贵食材,今次试咗有当季嘅金目鲷同铁板原只龙虾。金目鲷金目鲷系日本料理入面嘅高级鱼种,系日本好受欢迎嘅白肉鱼。金目鲷油脂含量适中,肉质细致,味道鲜美,色泽鲜嫩。餐厅将刺身用心摆盘,未食已经觉得好吸引。入口更尝到金目鲷鱼嘅鲜甜味,可以睇到刺身质素好高。椒盐金目鲷鱼骨呢道椒盐鱼骨绝对系一个令人惊艳嘅美食选择。享食完金目鲷刺身后,鱼骨会再经过适当嘅处理,以椒盐调味,炸至金黄酥脆。鱼骨外层嘅椒盐炸得酥脆,有微微嘅盐味同香料香气。一口咬落去,鱼骨嘅鲜嫩肉质就喺口中散开,带嚟满满嘅鱼香味。咀嚼嘅时候,我可以感受到鱼骨嘅细致质感,佢哋脆但唔硬,完全可以咀嚼同吞咽。呢道椒盐鱼骨嘅烹调技巧非常出色,令到鱼骨嘅风味得以充分展现。椒盐嘅调味都恰到好处,令整道菜嘅味道更加丰富。再加埋啲柠檬汁,可以增添啲酸爽嘅口感,使整道菜更加平衡。铁板原只龙虾鲜甜脂香嘅龙虾经过铁板烹煮,份外嫩多汁,整只铁板原只龙虾香味同鲜味都十足,龙虾肉已经细心地拆细块,肉质有弹性,入口啖啖肉,龙虾头仲有好多香浓虾膏,餐厅会配上汤匙俾客人舀起黎食,好好味!超级厚滑蛋吉列猪扒丼:呢道猪扒丼给人留下嚟好深刻嘅印象。猪扒

金目鲷

椒盐金目鲷鱼骨

铁板原只龙虾

超级厚滑蛋吉列猪扒丼:
呢道猪扒丼给人留下嚟好深刻嘅印象。猪扒非常厚实,煎得刚刚好,外酥内嫩。吉列酱汁嘅甜味同猪肉嘅鲜嫩口感相辅相成,非常美味。加埋滑蛋嘅质地好滑顺,同猪扒嘅口感完美结合,增添咗丰富嘅口感层次。丼饭嘅份量都好大方,令人食得好满足。

烧花鱼丼
呢道烧花鱼丼系一个非常美味嘅选择。烧烤过后嘅花鱼肉质鲜嫩多汁,散发出淡淡嘅烟熏香气,好吸引人。花鱼嘅鲜味同丼饭相得益彰,每一口都带嚟满满嘅满足感。呢道料理简单而美味,令人回味无穷。

除咗食物,我必须称赞餐厅嘅服务。服务人员非常友好同专业,佢哋总系微笑著迎接客人,并乐意回答我哋嘅问题。佢哋提供咗快速而有效嘅服务,确保我哋得到咗所需嘅一切。除此之外,佢哋都非常细心地留意客人嘅需求,不时为我哋嘅餐桌加上餐巾纸同热茶。