2023-09-19
《渔正居酒屋 (佐敦)》今日去左食我最钟意嘅日本菜,呢间第一次食但见咁多人推介就一于去捧下场😊🐟原条秋刀鱼刺身店主推介比我果时我都有一下犹豫会唔会腥,不过见好多同好都有叫又系时令咁我就放胆一试,点知有惊喜。鱼肉有弹性,皮唔腥,配埋个自制酸汁好好味👍🏻🍣店长寿司拼盘呢个拼盘有齐好多最爱嘅鱼生,拖罗、海胆、带子、油甘。除此之外,其他嘅都食得出用料新鲜,食落有甘甜嘅味道🫶🏻🐷+🐟食完鱼生跟住嚟嘅生羌豚肉烧同小豆池鱼食落好夹😳豚肉有轻微嘅焦香加埋浓郁嘅生羌汁煮好出色,而小豆鱼香酥嘅口感好啱送酒,一啖一条唔洗肚骨😋🍢🍡🥟去居酒屋点都要叫返几串串烧同饺子先似样嘅🤣我地今次点左完全无渣爽口多汁嘅猪肝串、鸡嫩葱香嘅大葱鸡柳串,同埋油香满满罪恶感满分嘅鸡皮饺子串🥹最尾就以炸猪肉饺子做结尾,超级满足dea😍如果你都想试下呢间用料鲜款式多诚意爆灯嘅日式居酒屋,记得bookmark定呢间餐厅,约埋三五知己一齐嚟试下👨👨👧👦 地址: 佐敦庇利金街42号金陵大厦地舖#渔正居酒屋 #uosei #japanese #japan #jordan #sashimi #sushi #skewer #dumpling
🐟原条秋刀鱼刺身
🍣店长寿司拼盘
🐷+🐟
🍢🍡🥟
地址: 佐敦庇利金街42号金陵大厦地舖
#渔正居酒屋 #uosei #japanese #japan #jordan #sashimi #sushi #skewer #dumplings #sake #asianfood #fish #meat #drinksanddine #hkfood #drinks #hkfoodblogger #hkfoodie #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram