2019-12-15
朋友想食日本野,又想坐得舒服啲,我哋就拣咗位于尖沙咀嘅花木,觉得呢度几好环境都几舒服,食材都几新鲜! (*゚∀゚*)前菜叫左胡麻菠菜油扬沙律,菠菜沙律好好食,菠菜沙律爽口, 豆皮就比较淋身,再加上开胃嘅胡麻酱,都唔错㗎(`・ω・´)香葱吞拿鱼腩蓉薄脆,吞拿鱼腩蓉充满鱼油香,拌匀香葱丝,令味道丰富啲,鱼蓉份量都几多,唔洗就住食~将吞拿鱼腩蓉放上薄脆上一齐食,软滑嘅鱼蓉再加上脆卜卜嘅米饼,都几特别(σ′▽‵)′▽‵)σ筑地寿司8本 分别有池鱼、拖罗、帆立贝、三文鱼籽、牡丹虾、玉子、三文鱼等等,寿司摆盆好精美,我食咗其中几件,牡丹虾口感软糯爽口,三文鱼籽咸咸香香,帆立贝肥美鲜甜,拖罗都好肥美呢!(●´ω`●)ゞ 清酒煮大蚬, 大蚬散发住清酒味,粒粒干净冇晒又弹牙 (›´ω`‹ )自家制免治鸡肉串好好味,鸡肉烧到香喷喷,几有咬口,可以点埋鸡蛋(・ε・) 和风野菜炒面炒得好香,炒面汁几浓郁,又唔会过咸,面条弹口,虽然得野菜,但系野菜款式都几多,所以都几好食 (=´ω`=)冲绳豚肉炒苦瓜,猪肉片几嫩,但对我来讲苦瓜就有啲苦,但朋友觉得几好~~呢餐同朋友食得几开心,可以慢慢倾计,侍应都好好服务,会
呢餐同朋友食得几开心,可以慢慢倾计,侍应都好好服务,会主动帮我哋添水架(っ´ω`c)
花木日本料理
地址:尖沙咀天文台道8号3楼2号舖