2023-09-02
今晚车车同朋友嚟到铜锣湾E间主打串炸物嘅餐厅食饭, 未够7点已经坐满哂人, 除左有本地客亦有唔少日本客人, 日式居酒屋设计加上热闹嘅氛围, 感觉好似去左日本咁! 餐厅除左有唔同嘅串炸, 更有季节限定菜单, 为了迎合季节和食材的变化, 采用当季最新鲜嘅食材令客人品尝到独特嘅季节风味✨️桃梅酒桃梅酒口感清爽, 带有淡淡嘅桃子同梅子风味✨️芝士伴酒盗渍饮酒紧系要配搭下酒菜! 车车就点左芝士伴酒盗渍,芝士口嘅咸香配上酒盗渍, 愈食愈开胃!✨️炸春菜船炸春菜船系佢地嘅特别菜色之一, 外皮酥脆, 里住唔同嘅时令野菜, 鲜嫩可口, 一d都唔油腻✨️三文鱼茶泡饭三文鱼茶泡饭系车车最喜欢嘅其中一。款野食, 三文鱼嘅鲜美配上茶泡饭嘅香气, 加上口感丰富, 令人难以抗拒, 食完仲好暖胃✨️寿司五盛精致嘅寿司拼盘, 上面摆有5件寿司, 每件都好新鲜好肥美, 啖啖满足✨️黑和牛外皮炸得酥脆, 和牛肉汁依然保存, 再加上秘制酱汁更加惹味✨️蕃茄猪肉卷蕃茄嘅酸甜同鲜嫩嘅猪肉搭配得好好, 味道清新, 口感丰富✨️北海道熏肉北海道熏肉味道香浓, 肉质鲜嫩多汁, 带有烟熏风味✨️北海道蛋猪肉卷滑嫩嘅鸡蛋配上鲜嫩嘅猪肉味道, 口感丰富, 美
✨️桃梅酒
桃梅酒口感清爽, 带有淡淡嘅桃子同梅子风味
✨️芝士伴酒盗渍
✨️炸春菜船
✨️三文鱼茶泡饭
✨️寿司五盛
✨️黑和牛
外皮炸得酥脆, 和牛肉汁依然保存, 再加上秘制酱汁更加惹味
✨️蕃茄猪肉卷
蕃茄嘅酸甜同鲜嫩嘅猪肉搭配得好好, 味道清新, 口感丰富
✨️北海道熏肉
北海道熏肉味道香浓, 肉质鲜嫩多汁, 带有烟熏风味
✨️北海道蛋猪肉卷
滑嫩嘅鸡蛋配上鲜嫩嘅猪肉味道, 口感丰富, 美味可口
✨️铁盒日本生蚝
生蚝肥美多肉,再加上清酒烹调,蚝味更加突出
✨️芝士奄列小丸子
从来无试过E个配搭, 觉得几得意又邪恶, 铁板呈上, 半溶芝士包住小丸子一齐食, 十分滋味