2022-06-16 536 浏览
最近比较迷上工厂地区嘅一啲美食,今日就嚟到美食集中营嘅骆驼漆大厦揾下今日就拣咗一间日本餐厅嚟试下,成间餐厅都系日本style真系有感觉似去咗日本餐厅食嘢。不过就比日本嘅餐厅大好多坐位都舒适好多墙上面摆满晒日式烧酒同米酒嘅樽,好有去咗日本嘅感觉,冇得去旅行唯有自己ff下海胆吞拿鱼丼 $198Uni & Tuna donburi附前菜、茶碗蒸、蚬肉味嘈汤、甜品送上黎既卖相非常靓,未食已经口水流。鱼生全部厚切, 用厚切既拖罗同赤身配吞拿鱼蓉,再加上粒粒分明同非常饱满嘅海胆,简直无得输!而粒质系我非常喜爱既口感,略带少少酸味非常开胃而前菜嘅细节亦都恰到好处味噌汤味道富丰带蚬香鲜味,麻酱沙律份量啱啱好 ,荼碗蒸够热唔太咸,入面仲有蟹柳做点缀,非常正!火炙鱼生蟹膏丼 $148Seared Sashimi with crab paste donburi太太点既呢款亦都巾帼不让须眉鱼生满满包括有带子、三文鱼、蟹子蟹肉蟹膏鱼生因为用火炙过,消除咗鱼生油腻感觉,而且蟹肉每一啖都混合咗蟹膏嘅香味,每一啖都非常甘甜美味!呢度非常值得一赞系佢嘅所有鱼生都非常新鲜,特别系吞拿鱼仲食到佢新鲜嘅氨基酸嘅微酸味,真系好

海胆吞拿鱼丼 $198
Uni & Tuna donburi
附前菜、茶碗蒸、蚬肉味嘈汤、甜品

火炙鱼生蟹膏丼 $148
太太点既呢款亦都巾帼不让须眉
鱼生满满包括有带子、三文鱼、蟹子蟹肉蟹膏
呢度非常值得一赞系佢嘅所有鱼生都非常新鲜,特别系吞拿鱼仲食到佢新鲜嘅氨基酸嘅微酸味,真系好难得

最后食埋冲绳海盐嘅雪糕,真系非常满足
2022-06-10
午餐