2024-03-08 12 浏览
今晚来到位于铜锣湾渣甸街的「寿喜烧 友」🏠🏠一入店舖就见到是木色和风格调装修,时尚特别。窗边卡位布置得劲靓,同三五知己叹著清酒吃日料都系唔错选择,实在是一件赏心乐事。刺身款式够晒丰富👍🏻包括有真鲷、赤虾同鲜嫩嘅马粪海胆啖啖肉,肥美甘香,口感滑顺,味道可口, 各有各味道,是满足的味道 😋😋PS. 最特别系真鲷有黑鱼子点缀与味浓郁。呢间主打A4和牛寿起烧,睇落去高级感十足😍套餐包括嘅食材都好正,而且份量都好足够,好似呢款季节料理 :  吉列甘鲷鱼肉鲜嫩,很鲜甜,水准不俗。寿喜烧A4和牛食得出系靓野,好嫩滑有适量油脂,牛味特出🙂特别系佢地既西冷,牛肉质鲜嫩多汁,脂肪分布均匀,入口即溶。寿喜烧和牛配蛋食,大家都知,我又真系唔知蛋都可以用唔同嘅蛋带出唔同部位牛嘅口感,餐厅比咗兰王蛋同云朵蛋。寿喜烧炒芋丝以日式寿喜烧酱汁为汤底,即时感觉现身日本品尝经典的日式菜呢~~总的来说,寿喜烧 友是一家值得推荐的日本餐厅,食餐好嘅chill番晚,咁嘅环境服务质素,人均$1080值得嘅。