2022-05-17
(⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷ ⌑ ᵒ̴̶̷⸝⸝⸝)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈初访元朗人气日式定食小店🌟因为之前朋友推介过,今日终于去到了!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈小店装修格局好舒服,而且又有好放松既音乐,好似翻左屋企食饭咁🫶🏻而且免加一┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜银雪鱼西京烧 (5/5)其实餐牌所有我都想食😂纠结咗好耐决定叫鱼,因为个名特别,而且无碎骨🦴佢地仲会包埋一碗枝豆的,岩晒做餐前小食!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈主角条鱼非常滑,而且好香鱼味😋又唔会腥👍🏻好入味,配饭一流!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈配菜有一个小乌冬,我几钟意个汤底 。茶碗蒸方面,个人觉得蛋可以再滑啲,但第二次去就好好食🤓渍物,椀物同三点前菜都好食!但我分唔到边款打边款😹😹蚬肉面鼓汤清清地不错~┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈但特别要讲下甜品🍮~芝麻奶冻~真系非常之咁好食!好浓郁嘅芝麻味,又好似布丁咁滑🥰一份真系唔够食!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈果日本身好热,老板娘比左冰麦茶我饮,非常细心!因为我觉得好热😂而且小店仲有得免费添饭,一定唔会唔够饱!
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜银雪鱼西京烧 (5/5)
佢地仲会包埋一碗枝豆的,岩晒做餐前小食!
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
配菜有一个小乌冬,我几钟意个汤底 。
茶碗蒸方面,个人觉得蛋可以再滑啲,但第二次去就好好食🤓
渍物,椀物同三点前菜都好食!
但我分唔到边款打边款😹😹
蚬肉面鼓汤清清地不错~
但特别要讲下甜品🍮
~芝麻奶冻~