2021-12-04 438 浏览
呢间位于尖沙咀既居酒店真系好有去左日本既感觉,无论系布置,餐牌,食物同服务都非常好,推介大家要去试下☺️☺️秋刀鱼刺身($298)🐟🐟店员推介既时令秋刀鱼刺身,虽然佢冇三文鱼吞拿鱼𠮶种油香,但系佢清清地都几鲜甜😋😋蟹味噌甲罗 ($78/1个)🦀🦀甲罗烧由店员直接喺我哋个枱面帮我哋烧,见到佢手工好纯熟,将所有配料捞匀然后边烧边搅。烧出嚟啲蟹膏好香好好味,如果有面包或者饼就更好啦😛😛龙虾锅 ($398)🦞🦞非常足料,有原只龙虾喺面头,店员温馨提示我哋要将龙虾浸落去先至可以煮熟,冬天有个煲喺枱面煲下煲下咁都几暖笠笠几开心☺️☺️烧油甘鱼头鲛 ($298)好香油份既油甘鱼,烧完既头同鲛好大份,我地咁多人分都有好多肉,烧得岩岩好,肉质鲜嫩又够香🙂🙂特选寿司盛合 ($298)8件特选寿司,粒粒都好饱满,非常吸引眼球😍😍最钟意就系前面既帆立贝同埋海胆,两个都好鲜甜,整体好新鲜石烧和牛 ($348)🐮🐮一碟6件既和牛油花超级均匀☺️☺️店员用石烧板系枱面即席帮我地烧,即烧即食够哂热辣辣,而且又唔会慢慢再熟,煮得岩岩好🤤🤤萨摩手羽 ($88/2串)热辣辣既烧鸡翼,只系基本既盐烧就已经好香脆好味了😚😚软壳蟹天妇罗 (

秋刀鱼刺身($298)🐟🐟

蟹味噌甲罗 ($78/1个)🦀🦀

龙虾锅 ($398)🦞🦞

烧油甘鱼头鲛 ($298)

特选寿司盛合 ($298)

石烧和牛 ($348)🐮🐮

萨摩手羽 ($88/2串)
热辣辣既烧鸡翼,只系基本既盐烧就已经好香脆好味了😚😚

软壳蟹天妇罗 ($128)
一整只软壳蟹新鲜炸起即刻上碟,仲有茄子同蕃薯天妇罗系旁边,脆卜卜又香口够好食😋😋

原味Highball ($68)
白桃烧酎 ($68)
巨峰梳打 ($68)
柚子梳打 ($68)
系居酒屋梗系要饮下酒,highball 系居酒屋常见既饮品,其他几个就有甜甜既果味,够哂易入口🍺🍹

📍 渔道乐 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道35号金巴利中心地下A舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry尖沙咀 #日本菜 #刺身 #矶烧 #串烧 #炸物 #和牛 #渔道乐