2023-09-29 33 浏览
同朋友喺中环行完街,就周围揾吓嘢食,见到有间居酒屋外形好有日本嘅感觉,就入去试吓食先。入面嘅装饰真系好似置身喺日本嘅居酒屋一样。🟥串烧今次叫左3款串烧试吓。第一款系厚切牛舌,烧得好香同埋真系好厚,而且唔会好韧,朋友唔系太钟意食牛舌都觉得好味!第二款叫左生蚝烟肉卷,好少见到呢个组合既串烧,所以就叫左黎试下,两样加埋都几夹,蚝味浓唔会腥,几特别可以一试。第三款叫左盐烧白鳝,最近爱上左食烧鱼,所以叫左黎食,有惊喜!个Size好厚鱼肉好肥美,而且烧得岩岩好唔会干身!🟪烧原条明太子平时食明太子寿司或者饭团比较多,未试过烧既明太子,所以叫黎试下。平时就咁食明太子会好咸,所以餐厅安排左一片片青瓜俾我地夹埋黎食,可以中和到咸味。烧左既明太子好香口,好好食!🟧温泉蛋牛肉汤乌冬汤底清甜,而且牛肉既份量好多,好抵食。🟨猪软骨拉面拉面个汤底比乌冬更加甜,唔系味精汤底,猪软骨大大旧好淋🟦苹果梳打叫左杯梳打,酸酸甜甜,苹果味浓。

🟥串烧

🟪烧原条明太子

🟧温泉蛋牛肉汤乌冬
汤底清甜,而且牛肉既份量好多,好抵食。

🟨猪软骨拉面
拉面个汤底比乌冬更加甜,唔系味精汤底,猪软骨大大旧好淋

🟦苹果梳打
叫左杯梳打,酸酸甜甜,苹果味浓。