2019-12-10
今晚阿妹约我去旺角食嘢,钟意食嘢啲我地,就选择食日式放题,因胜在只付一个价钱,就有好多唔同食物选择餐厅位置非常便利,由旺角地铁站银行中心出口,行去琼华中心,唔使5分钟就到,厅餐位于七楼全层,所以坐位都几多哩间至尊满屋,我之前同朋友嚟食过,哩度刺身、寿司🍣、手卷、天妇罗、串烧、炸物等既食物,水准都唔错坐低,先到自助区取些开胃小食,泡菜萝卜,唔辣好脆口,中华沙津爽口,子姜较辣自助区除沙津外,还有熟食区,饮品区,甜品水果区第一round ,先点刺身人气甜虾、大赤虾、带子、大乌贝、吞拿鱼、油甘鱼、松叶蟹棒等甜虾、大赤虾,肉质弹牙,带子厚肉,有口感,大乌贝脆口,吞拿鱼、油甘鱼、松叶蟹棒,鲜甜寿司有拖罗加州卷、香芒龙虾沙津卷、腐皮蟹子沙律,仲有海胆手卷,寿司唔大件,一口一件,腐皮有少少甜味,海胆手卷鲜甜吉品鲍油烩花胶,真系好有鲍鱼味,花胶好大片,入口有点黏口,好有骨胶原,呢个真系好正,我地仲点咗两次其他仲有烧虾,烧牛舌,菠萝,甜番薯,烧牛舌,有嚼口,菠萝烧过更甜最后就系一人一杯雪糕,品牌有haagen-Dazs ,Dreyers,Movenpick,我同阿妹都拣咗Movenpick 的士多啤梨味雪
自助区除沙津外,还有熟食区,饮品区,甜品水果区
其他仲有烧虾,烧牛舌,菠萝,甜番薯,
烧牛舌,有嚼口,菠萝烧过更甜
最后就系一人一杯雪糕,品牌有haagen-Dazs ,Dreyers,Movenpick,我同阿妹都拣咗Movenpick 的士多啤梨味雪糕