2018-10-27
今日收工同男友去咗尖沙咀行街,突然好想食日式烧烤。行开K11附近,见到呢间装修类似日本居酒屋🏮嘅铺头,就俾佢吸引咗入去喇~Menu有前菜、牛、猪、鸡、海鲜、蔬菜类等选择~今餐食烧烤为主,所以就先叫咗个沙律🥗(高木沙律),感觉好似健康d~😆沙律应该落咗黑醋,而且d菜好新鲜,感觉好清新~最特别嘅系有‘海葡萄🍇’,平时真系好少食到,食落好似鱼子咁,好特别,令成个沙律锦上添花~👍🏻👍🏻期待已久嘅串烧终于嚟喇!😍😍第一样系车厘茄烧烟肉,烟肉烧得好脆!心急嘅关系,成粒车厘茄放入口,热到不停喷烟~🤣🤣之后到‘芝士年糕’&‘烧带子’,带子好大粒,配埋柠檬汁,带出带子嘅鲜甜味~芝士年糕好正啊!年糕烧到软棉棉,好似棉花糖咁,加埋入面嘅芝士,好满足啊~☺️😋重点系食完完全唔觉漏,好想无限encore啊!🤤🤤另外,不得不提呢个‘紫苏鸡胸’,好惊喜~鸡肉烧得香脆之余,仲好浓紫苏叶味~惊喜嘅系淋咗d好似梅子汁嘅酱,味道好创新,成件事好夹!😍😍平时真系好少食到梅子酱&紫苏呢个组合,真系好特别!👍🏻👍🏻食串烧点可以无牛呢?同男友拣咗呢个‘日本A4和牛’嚟试下~一放入口,入口即溶!😍自从上次喺日本神户食神户牛之后,好耐都
Menu有前菜、牛、猪、鸡、海鲜、蔬菜类等选择~
沙律应该落咗黑醋,而且d菜好新鲜,感觉好清新~
期待已久嘅串烧终于嚟喇!😍😍
第一样系车厘茄烧烟肉,烟肉烧得好脆!
心急嘅关系,成粒车厘茄放入口,热到不停喷烟~🤣🤣
芝士年糕好正啊!
重点系食完完全唔觉漏,好想无限encore啊!🤤🤤
另外,不得不提呢个‘紫苏鸡胸’,好惊喜~
鸡肉烧得香脆之余,仲好浓紫苏叶味~
惊喜嘅系淋咗d好似梅子汁嘅酱,味道好创新,成件事好夹!😍😍
平时真系好少食到梅子酱&紫苏呢个组合,真系好特别!👍🏻👍🏻
食串烧点可以无牛呢?
同男友拣咗呢个‘日本A4和牛’嚟试下~
一放入口,入口即溶!😍
自从上次喺日本神户食神户牛之后,好耐都未试过咁正嘅牛喇~🤤🤤
外皮脆之余,入面仲保持好嫩,好Juicy~😋
整体嚟讲,呢度环境唔错,气氛好relax~
价钱中上,但质素成正比~
材料靓之余,师傅烧嘢手势都好好,样样都烧到金黄色,外脆内嫩~👍🏻
呢度嘅食物真系整体都好高质!