2022-10-09 1278 浏览
心血来潮好想食烧肉,身边朋友有好推介而且仲赞服务一流!咁就慕名带埋另一半去试一试! 前菜有胡麻酱豆腐沙律及矶煮鲍鱼食沙律除咗沙律汁系精髓外,仲有沙律菜都要够新鲜,呢度都做到,不错!矶煮鲍鱼肉质鲜嫩弹牙,而且有浓浓嘅汤汁包裹住鲍鱼!好食 主菜叫咗牛魔再现、盐烧猪豚肉、特大缅甸虎虾、牛油炒杂菜。牛魔再现入面有三款牛:日本A4和牛肉眼、美国prime级牛小排及牛角切。这个美国prime级牛肉肉味好浓郁,而日本A4和牛就比较肥美,近乎入口即溶值得一提嘅系,呢度店员都好专业,会一边介绍食物,一边帮忙烧烤,仲会教埋我哋每款肉点样烧同埋烧几耐先最好食!确实佢烧出嚟嘅肉又真系好食过我哋自己烧盐烧猪豚肉,其实佢用最简单嘅盐烧就已经足够带出猪肉嘅肉味!我反而唔太欣赏用太多酱汁去烧,咁会食唔出原本猪肉嘅味道! 特大缅甸虎虾真系无得弹,size同我手掌差不多大而且肉质结实,味道新鲜,烧过之后,带有些少烧焦味,简直一流 最后,见食咗咁多肉,就叫碟牛油炒杂菜嚟平衡返!佢哋又炒得刚刚好,唔会太硬或者太淋,而且牛油味浓郁!
心血来潮好想食烧肉,身边朋友有好推介
而且仲赞服务一流!咁就慕名带埋另一半去试一试!

前菜有胡麻酱豆腐沙律及矶煮鲍鱼
矶煮鲍鱼肉质鲜嫩弹牙,而且有浓浓嘅汤汁包裹住鲍鱼!好食

主菜叫咗牛魔再现、盐烧猪豚肉、特大缅甸虎虾、牛油炒杂菜。

确实佢烧出嚟嘅肉又真系好食过我哋自己烧

特大缅甸虎虾真系无得弹,size同我手掌差不多大

而且肉质结实,味道新鲜,烧过之后,带有些少烧焦味,简直一流

2022-10-09