2018-09-05
难得今日一向对于食无咩所谓的友人第一次提出意见话想食“日式烧烤”, 作为廿四孝男友的我, 当然就要满足下友人的欲望喇, 哈哈哈! 二话不说的我立即上网Search下网友有咩值得推介的“日式烧烤”餐厅, 见到好多网友都对呢间“伊贺日本烧肉料理”赞不绝口, 一于就决定与友人齐齐出尖沙咀觅食!==============================餐厅地点好近尖东N1出口, 行几分钟就到, 一入门口就俾里面的装潢吸引了, 果然如网友说的一样, 室内采取了类似日式居酒屋的装修, 地方十分宽敞, 私隐度几高, 枱与枱之间有块几高的板间住, 食相唔好的人咁就唔怕俾人见到喇! 值得一提的系我们𠮶日被安排坐左在窗口位(系一块好大的落地玻璃窗喔), 如果忽略外面有橦比较旧的大厦外, 坐窗口位都不失为一个好选择!店内采用电子化下单, 咁就可以避免多次下单而造成纸张的浪费喇! 而且操作十分 user friendly, 简单易用!另外值得一赞的系, 店内的食物质素真系高质, 完全唔会因为系放题就随随便便俾d食物打发你就算! 我们先叫左2个沙律, 分别系蟹籽同伊贺沙律, 分量唔多, 不过作为开胃菜就十分出
所以整体来讲, 大部份食物的味道同质素都算高质, 如果下次有饭聚, 都一定会再来过!!