2023-06-29 52 浏览
和牛烧肉一郎 - 高质日式烧肉 今日黎到铜锣湾一间烧肉专门店,之前食过佐敦的分店后,知道在铜锣湾也开设了分店,一于再次棒场,就是和牛烧肉一郎,全港有4间分店遍布港九新界,钟意烧肉的朋友一定不会陌生!宜家和牛烧肉一郎全港首推「和牛识别番号」,可以即时知道日本直送既优质和牛资料。餐厅有4种不同的级喇,A - D 级,我地点了Course C 日本产黑毛和牛放题及极上花盛合,每位$598,可以食到110种不同的食品。是日宝箱系黑毛和牛西冷,虽然用咗碟上,但系一样都系咁油脂丰盈,入口即融。极上花盛合桶盛合非常精致嘅和牛拼盘,有唔同种类嘅部位。舟·盛合 除咗和牛之外,仲有海鲜选择,系一首非常震撼嘅海鲜船,放满唔同种类嘅海鲜。另外有任食严选牛,推介薄炙牛里脊肉和葱花牛舌!还有另一卖点,就系任食既日本雪糕雪条,要食尽每个种类和口味先得!
和牛烧肉一郎 - 高质日式烧肉

是日宝箱

极上花盛合
桶盛合
非常精致嘅和牛拼盘,有唔同种类嘅部位。

舟·盛合

另外有任食严选牛,推介薄炙牛里脊肉和葱花牛舌!