2025-01-27
Weekday Lunch去咗位于铜锣湾Tower 535的Couch Club,餐厅以美式复古为主题,墙上贴满咗美式海报,感觉好有气氛!佢哋提供嘅西日料理特色十足,最吸引我嘅系「B.Y.O.B Build Your Own Bento」自选便当,选择真系超多,可以自由组合,好多款菜式都令人好心动!我选咗紫苏酱油醋荞麦面,搭配香草南瓜、山葵山药渍,仲有手打鸡肉饼配牛油香蒜日式菇汁,最后加上生姜五花腩片。每一样都好有层次,荞麦面口感韧性十足,紫苏酱油醋嘅清新味道令整体更加提味,香草南瓜亦带来一丝甜味,好喜欢~手打鸡肉饼配牛油香蒜日式菇汁亦好正鸡肉饼肉质鲜嫩,咬落去超有嚼劲,牛油嘅浓郁同蒜味搭得好好~再加上生姜五花腩片,真系惊喜!五花腩肥瘦比例刚好,正再叫咗个味噌本菇义大利面,配上香煎带子同大虾义大利面煮得啱啱好,味噌酱香浓,带子同大虾都煎得外脆内嫩,出色另外,柚子鸡翼都系必试,鸡翼外脆内嫩,柚子味道清新,令人好开胃!仲要系单骨鸡翼,好方便我呢d 懒人呢~仲有一个唔可以错过嘅柚子牛角窝夫,口感松软,柚子嘅清香同甜味完美融合,牛角窝夫好香,但砲上雪糕食完唔会觉得腻呢海盐奶盖Tiramisu亦
手打鸡肉饼配牛油香蒜日式菇汁亦好正
鸡肉饼肉质鲜嫩,咬落去超有嚼劲,牛油嘅浓郁同蒜味搭得好好~
再加上生姜五花腩片,真系惊喜!五花腩肥瘦比例刚好,正
Tiramisu好creamy,海盐奶盖嘅咸香同甜味平衡得刚刚好!
Lunch Time 食Couch Club,系铜锣湾都算性格比高,享受之选!