2022-10-10 1269 浏览
同朋友来了一家屋村附近的日式餐厅聚旧见面,食物选择多而且中意佢空间感够大,慢慢倾计都可以😌明太子玉子烧:玉子烧原来都有咁多款式,我哋拣左明太子,中意佢有少少辣,一啖咬落去啲明太子爆晒出黎,鸡蛋松软柔嫩,一上枱都闻到浓郁香蛋味,甜甜地又辣辣地,外实内软吉列广岛蚝:即叫即炸既广岛蚝,外表非常香脆,即使经过油炸既过程但里面既蚝汁依然完美锁住,包你食到原只广岛蚝既鲜味黄金芝士烧蚝:厨师用另一种煮法带出广岛蚝既美味,用芝士烧相对上味道更浓烈,我中意食芝士因为少少咸可以搭配蚝既鲜甜,白,有香葱同拉芝效果,68蚊两只性价比合理海鲜刺身丼:十分足料,第一次食刺身当有鲍鱼,仲有海胆、大赤虾、火炙鱿鱼、带子等等,总共十样既刺身比你一次过食晒,每啖都系舌尖上既享受,最爱食海胆既鲜味,赤虾有好多虾膏添,鲍鱼弹牙爽口,正呀!薄烧牛肉便当:要赞吓佢个味噌汤,好好饮,配菜有中华沙律同埋蒜味螺肉,两者都啱晒我心水,主角薄烧牛肉简直一流,基本上冇个配汁都非常惹味,外皮微焦,牛肉味香浓,口感稔嫩,薄烧更加易入口,几件都够捞晒成碗饭,珍珠米又大大粒有嚼劲,赞👍😋😋