2022-10-23 51 浏览
又到左介绍观塘美食既时候啦٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و我相信好多人都听过丼瀛呢间餐厅,我以前系观塘返工成日食😋又大份又抵食💕 今次系第一次食晚市,店员话原条日本空运飞机鱼系每日新鲜由日本空运到港架!每日都要4-5点先送到过黎,所以得晚市先有架😆!而且条鱼既食法系二段食,食完刺身可以加20蚊将剩底既鱼骨同鱼肉煮成鲜鱼汤乌冬~ 今日食既个条鱼叫莲子鲷,店员话刺身有三个食法。 1)刺身配辣萝卜蓉2)刺身配醋3)刺身配辣萝卜蓉+醋 每款食法都有唔同味道,我最钟意刺身配辣萝卜蓉加醋,醋可以带出刺身既鲜味,萝卜蓉再加添少少辣既口感。刺身既摆盘好靓,睇得出师傅刀功好好呀👍🏻 食完刺身,店员就会开始准备鲜鱼汤乌冬,鱼汤非常鲜甜,无腥味,饮得出唔系味精汤,真材实料呀😍乌冬扁长弹牙,应该系日本稻庭乌冬🤤🤤 茶碗蒸配料有冬菇、鸡肉、鸣门卷,蛋味香浓,十分嫩滑 店员对每枱客人都讲解得十分清晰,会推荐客人菜式,态度好好,环境又舒适👍🏻抵赞!

今日食既个条鱼叫莲子鲷,店员话刺身有三个食法。

1)刺身配辣萝卜蓉
2)刺身配醋
3)刺身配辣萝卜蓉+醋

茶碗蒸
配料有冬菇、鸡肉、鸣门卷,蛋味香浓,十分嫩滑
茶碗