2022-02-19
朋友介绍之下就知道呢间餐厅咁想去试吓,入到去环境都几靓同埋门口嘅话会有一种日本嘅感觉,门口好靓所以劲容易揾到因为佢都几显眼。 由地铁站行出嚟大概5分钟左右就已经到所以交通都几方便~☀️海之幸丼呢个系一个午市定食黎嘅,咁呢个就可以再加其他嘅小食,本身想试埋茶碗蒸但系就已经卖晒LU, 所以下次去食嘅话就要早啲咁先会有啦😜~咁我哋最后就拣咗个精选甜品咁都系加$10所以都OK嘅。其实睇个名都大概知道应该都系海鲜类,入边嘅𩠌其实都好多!不过当中我就最钟意鱿鱼因为真系好爽口好好味再加埋洋葱真系劲match !🌙(手卷)三文鱼三文鱼好厚身, 仲要系食到落最嬲咪𠮶度都仲有三文鱼,起码每一啖都会有三文鱼嘅,咁样真系好食好多啰🤣🤣~ 同埋个卖相都好靓!就咁影相都已经几好睇!🌟(卷物)新春卷因为见到个名几特别所以就带咗嚟到先知原来系pickle😂😂 仲要觉得系因为冇留意到个英文所以睇唔到😂😂, 不过都唔紧要因为我哋都钟意食~ 仲要个卖相都唔差嘅都几劲所以$16都OK既🤣~☀️(拼盘)三文鱼盛合4件+小卷6件呢个真系要叫!真系好好食! 会有好几款唔同做法嘅三文鱼, 因为本身我同朋友都好钟意食三文鱼见到呢个就即刻叫
☀️海之幸丼
🌙(手卷)三文鱼
🌟(卷物)新春卷
☀️(拼盘)三文鱼盛合4件+小卷6件
呢个真系要叫!真系好好食! 会有好几款唔同做法嘅三文鱼, 因为本身我同朋友都好钟意食三文鱼见到呢个就即刻叫咗! 啲三文鱼劲肥美真系啖啖肉好好味! 呢个真系劲推介~
🌙是日甜品
呢个甜品系午市定食再加$10嘅精选甜品,本身见到加$10都唔会预佢有啲咩特别嘅甜品,但系出到嚟又会有啲意外!系一个粉红色嘅卷蛋,但系入边白色嘅cream好似雪糕咁入口即溶都几好味😚~ 仲要佢𠮶只粉红色系浅粉红好似樱花色咁好靓! 天生嘅颜色就会有啲日本嘅感觉啦😜~
🌟(火炙寿司)本鲔面颊
因为见到Menu会有独立推介呢一个所以就想试吓本鲔面颊, 因为本身我同朋友都未试过咁就想试吓。 又讲埋啲相出嚟都已经几特别, 唔同一般嘅普通寿司!肉质来讲就会比较爽口,带有筋位但系系以火炙寿司黎讲,就会岩岩好~以一旧火炙寿司黎讲,个人会觉得小贵,但系咁先会比较特别同埋珍贵🤣🤣!