2023-09-15 216 浏览
2023年8月30日 星期三呢排不断准备紧公司既事搞到个人好攰,决定今晚带埋老婆出街食返餐好既于是我哋去咗上环文咸东街呢一间餐厅,见到网上嘅评价都唔错,所以预先订好咗位,因为里面坐位唔太多坐低左之后再慢慢睇餐牌,分别有set Menu同散叫,价钱都算合理,我哋就要左每人一个set费事谂食乜等咗一阵头盘就送到,系薯仔沙律,沙律上面仲插住一块块薯片,卖相唔错,薯片同薯仔沙律一齐食口感好特别,脆卜卜又食到浓郁嘅薯仔香味,食完好开胃之后有天妇罗粟米,外层加上左酱汁,甜甜地几惹味,而且天妇罗粟米炸到好脆,粟米又好清甜,十分有惊喜呢个系池鱼刺身配yogurt整既酱汁,上面仲有d青苹果条,冇谂过刺身同Yogurt都几配合,更加突出鱼嘅鲜味,而且食完一啲都唔腻添跟住有炸猪扒三文治,块猪扒仲厚过个面包,咬落去充满肉汁,面包都烘过嚟所以好脆,整体十分高质再黎有唐扬炸鸡串,鸡肉好嫩滑,唔会炸到过熟而好韧,酱汁甜甜地几滋味最后估唔到仲有蟹肉乌冬,份量都几多,两个人狂食先勉强食得晒,因为里面放左劲多蟹肉丝,上面仲铺左紫菜同鸡蛋,捞匀一齐食好夹,啖啖都系蟹肉,乌冬又好滑溜,食埋真系好饱甜品系自家制焦糖雪糕配上开心
2023年8月30日 星期三

甜品系自家制焦糖雪糕配上开心果碎,焦糖味劲浓郁,加埋开心果碎味道更加丰富,去除晒刚才食物既油腻感,作为成餐饭既总结真系好合适
2023-08-30