2022-07-03 107 浏览
鲗鱼涌新开日式ᴄᴀғᴇ 🍣平时如果喺鲗鱼涌度食嘢都系太古坊附近,不过而家有新嘅选择啦😊 呢间cafe位置好方便,环境好舒适,装修好日式,如果好彩可以坐到卡位嘅话就啱晒打卡🫰📷 佢平时dinner嘅话有dinner set或者a la carte menu,由于实在有太多嘢食想试,所以拣咗a la carte唔同款式嘅食物🙌首先一定要推介佢嘅「黄金蟹肉莴笋忌廉蟹籽扁意粉 🦀 」,觉得佢嘅蛋黄同埋蟹肉味真系好特别🥰🥰 同埋有啲蟹子喺上边觉得口感特别丰富😋 黎日式cafe食嘢当然都要试埋佢啲寿司卷啦🤩 试左佢嘅「黑松露鳗鱼卷 🥢」同埋「香辣碎吞拿鱼腩卷 🍣」两款都几好食!佢系只碟有啲酱汁俾你点,同时做埋装饰点缀下都唔错😆甜品就一定要试吓「幸圆·宇治金时刨冰 🍧」啦!!喺呢个夏日炎炎嘅天气食刨冰真系好适合😛 自己本身都好钟意抹茶,所以唔使谂就已经拣咗呢个抹茶刨冰啦!佢个size真系超大个😂😂 两个人都未必食得晒😂😂 最后当然都要叫番个嘢饮啦!推介𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙋𝙖𝙧𝙖𝙙𝙞𝙨𝙚 🍹佢系用芒果同埋菠萝整嘅,味道好鲜甜🤗 好饮!
鲗鱼涌新开日式ᴄᴀғᴇ 🍣

黄金蟹肉莴笋忌廉蟹籽扁意粉