2017-01-17
之前食过呢间餐厅一次,但太忙无写到食评,适逢同事生日,想食返呢间日本嘢,yeah机会嚟啦飞云!!呢间餐厅嘅装修相当西式,唔似一般嘅日本餐厅有塔塔米播日本歌之类,斋睇个环境令人以为杯呢度有得嗌返杯cocktail饮下哈哈我地大部份人都点左kokomi便当,跟餐有面豉汤,清清地几好饮,个便当系一个两层嘅盒,下面𠮶层有芝麻磨菇炒饭,炒饭加咗芝麻好香,菇味都好足,我呢个饭筒简直好想叫佢多饭呀上面𠮶层分开两边,一边系刺身,一边系熟食,刺身我分唔到系咩鱼,不过食得出好新鲜,好肥美,熟食𠮶边有好多唔同种类嘅食物,每一款都好好食,首推烧鲭鱼同迷你紫薯天妇罗,做得非常出色,另外杏仁墨鱼丸都好特别,一块块嘅杏仁片包住爽口弹牙嘅墨鱼丸,我都系第一次见咋,口感都几得意,其实玉子都唔错,可能最后先食,已经好饱啦,所以无乜特别感觉啦呢间店嘅水准非常唔错,绝对可以一试再试,虽然有少少贵,但开得系PP都预咗㗎啦,期待下次嚟试新嘢~