2019-12-07
好多人都话观塘嘅工厦好多林林总总嘅嘢食,最近我就对于呢一间日本野搞到非常之有兴趣而且佢亦都系本地小店所以我决定今次放工就来试试佢嘅午市套餐餐厅位置唔算难揾佢只不过系喺APM商场隔离出边嘅一栋工业大厦所以其实系几容易揾嘅而家如果真系够外卖嘅话我有一个比较抵嘅价钱就可以做到外卖自取呢啲鱼生饭非常之吸引。我同朋友呢就系大概2:00嘅时候黎,估唔到2点都有不少枱客虽然人多但系唔会好嘈而且都坐得舒服我同我嘅朋友就分别叫咗两个唔同嘅午市套餐一个系熟食另一个就系刺身饭所有套餐都会配上沙律面豉汤同埋餐饮嘅,所以呢一个午餐系非常之抵食你仲可以加陪唔同嘅一啲特色小食面豉汤唔会好咸而且好大浸清酒未有别于其他传统一般嘅面豉汤沙律配上香口嘅芝麻酱令我好想一路继续食落去,跟住讲下个主角:特选丼嚟到呢度梗系要食返个鱼生当啊你唔生多个里面有好多唔同嘅海鲜 当中有 三文鱼 带子拖罗 蟹籽 等等重点系分量十足而且刺身都系后设嘅晚上睇落去非常之精美所以食落去都觉得好开心不得不赞佢嘅食材系非常之新鲜嘅之后因为我朋友唔识生嘅野佢就叫咗一个熟悉嘅便当都选择都非常多佢呢一个就系葱烧牛肉丼一样都系有沙律同埋面豉汤仲有嘢饮去跟价钱真系
我同朋友呢就系大概2:00嘅时候黎,估唔到2点都有不少枱客
虽然人多但系唔会好嘈而且都坐得舒服
面豉汤唔会好咸而且好大浸清酒未有别于其他传统一般嘅面豉汤
之后因为我朋友唔识生嘅野佢就叫咗一个熟悉嘅便当都选择都非常多佢呢一个就系葱烧牛肉丼一样都系有沙律同埋面豉汤仲有嘢饮去跟价钱真系唔算贵都系七十几$80
牛肉嘅份量都唔少而且配埋洋葱一齐炒非常之香口爽甜 !之后仲有配上小小嘅刺身最前菜都系非常之新鲜同埋厚切,成个口感非常之丰富
食完之后仲饮埋杯嘢就简直系大满足