2023-05-23
🍼熟萤光鱿鱼 $68首先食咗萤光鱿鱼做前菜😆鱿鱼细细只,但啲膏就好饱满,非常开胃!而且呢个价钱,鱿鱼比我哋想像中多,性价比非常高,赞赞👍🏻👍🏻🍼明太子烧玉子 $128第二样上嘅系玉子烧,作为寒底嘅人,开始时食啲热食、暖吓个胃可谓非常重要🤣明太子非常足料,夹起玉子烧𠮶阵,明太子酱流晒出嚟😍😍玉子烧处理得非常好,好嫩滑,上菜𠮶阵仲系暖身,一流呀😙🍼生蚝剌身 4只 $392生蚝一嚟到就见到好肥美,我同朋友即刻心心眼、流晒口水!🥹首先我哋试咗原汁原味版,海水味配埋生蚝嘅鲜味,真系好幸福🤭另外𠮶只我哋就加咗柠檬汁,加咗之后好清新,又系另一种享受☺️🍼炸鱿鱼 $88食完生冷嘢,又系食热嘢嘅时候🫢本身都担心炸鱿鱼会好油,非常有惊喜嘅系鱿鱼炸得非常干身、酥脆,师傅掌握得非常好,唔会有太热气嘅感觉。🍼海皇卷 $168之后就嗌咗海皇卷,侍应推介话刺身系新鲜现切。我哋食嘅时候都非常认同,唔好睇佢细细旧,其实刺身比例都几高!摆盘非常精美,真系色香味俱全☺️😜🍼龙虾锅 $988到重头戏龙虾锅,一摆上台就见到只龙虾,超大只,直头大过个砂锅!我哋已经非常兴奋,然后慢慢等水滚,见到只龙虾慢慢变成红色,成个过程好疗愈。餐厅
🍼明太子烧玉子 $128
🍼生蚝剌身 4只 $392
🍼炸鱿鱼 $88
🍼海皇卷 $168
🍼龙虾锅 $988
到重头戏龙虾锅,一摆上台就见到只龙虾,超大只,直头大过个砂锅!我哋已经非常兴奋,然后慢慢等水滚,见到只龙虾慢慢变成红色,成个过程好疗愈。餐厅侍应非常贴心,会提醒我哋几时会熟,以防客人煮得只龙虾太熟晒晒!龙虾非常新鲜同弹牙,虾膏呈橙黄色,味道非常浓郁。真系一分钱一分货,冇得输🥰🥰另外锅底仲有唔少蔬菜同粉丝吸晒龙虾嘅鲜味,不得不提嘅系佢啖汤,大家如果去食一定要饮埋啖汤,甜到不得之了😚
🍼ORION $78
朋友嗌咗生啤,生啤泡沫好浓密,正呀😋
🍼👶🏻净梅酒 $98
而我就带咗梅酒,佢有冰梅酒,同埋净梅酒拣,我个人钟意饮浓味啲,所以嗌咗净梅酒。入口好香醇,有梅子嘅甜味,非常易入口😌