2024-11-05
今晚嚟食居酒屋,环境好舒服。舖面望落小小的,原来仲有上层嘅座位。一路播住日文嘅流行曲,好有置身日本嘅感觉。仲有唔同款式嘅梅酒、烧酎、啤酒,Menu都有好多佐酒小食,可惜我哋今日唔方便饮酒,如果唔系都想试吓🥺望住个餐牌花多眼乱,最后叫咗个二人餐加多两款烧物。🤭前菜:明太子薯仔沙律,本身以为会辣辣地,但佢加咗青瓜,令到个沙律好清新,仲有蟹肉添!鸡颈肉:唔系周围都有得食,所以试一试😋小小辣辣地,肉好结实,不愧系鸡郁得最多嘅部位🐔烧马刀贝:刺身就食得多,烧嘅第一次食。肉质爽口弹牙,虽然系烧嘅,但系唔会好干,甚至乎有少少爆汁嘅感觉。葱花同酱汁嘅配搭系锦上添花🤤生蚝:手掌咁大只,非常鲜甜肥美,有少少海水味,一摆落口就滑咗入喉咙🤣池鱼刺身:原条上,摆盘已经望落好吸引😍😍 食落好鲜甜,点埋个橙醋食酸酸地,非常开胃。好彩当日早咗去,隔篱枱想叫已经冇晒啦!马友一夜干:一嚟到已经闻到好香,烧到金黄色,食落油脂丰富,齿颊留香。鸭肉乌冬:喺东京食过鸭肉拉面就念念不忘,估唔到香港都食到,非常软腍🤤乌冬好烟靭,同泡菜都好夹。甜品有蕨饼同埋水晶豆沙糕,为呢餐我画上完美句号。🩷
望住个餐牌花多眼乱,最后叫咗个二人餐加多两款烧物。🤭
甜品有蕨饼同埋水晶豆沙糕,为呢餐我画上完美句号。🩷