2020-08-05
前一排因为屋企电脑有野坏左所以要去黄金电脑商场走转,顺便试埋自己Bookmark左好耐既人气日系文青咖啡店----PRESS THE BUTTON呢次试左佢地杯Iced Latte。Latte味道层次丰富,饮一口可以先尝到淡淡既奶香。紧接住既系咖啡同鲜奶浑然一体既味道。两边既味道好平衡,唔会互抢焦点。饮完再慢慢「Dap」,真系可以试到佢用中深度烘焙咖啡豆既坚果味。杯野有鲜奶好轻微既甜度,个人认为啱啱好,唔会降低到咖啡本身既味道。冰块唔多,唔会冲淡咖啡香但同时令到杯野够涷。口感方面店家用既鲜奶非常非常柔滑,好顺口。真系想知佢地用边种奶 / 点令到啲奶咁滑🧐——————————总结:好高质既Latte,绝对值得$45呢个价钱。店铺虽然细,但环境好好,设计简约又整洁,文青格啱晒我😛店铺光线明亮,午后既阳光好易照到入黎。店内有几张枱仔可以放咖啡,好适合打卡,但因为疫症问题无得用。同场有咖啡豆同柠檬蛋糕卖,可惜今次冇试😔
——————————