黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2024-08-14 718 浏览
同闺蜜喺尖沙咀揾嘢食,经过一间门口细细,几靓嘅日本餐厅,睇过餐牌见好似唔错,走入去试吓,趁早食无咁多人。由大门口、整条楼梯、reception,以至餐厅内外,全都是日本居酒屋风格,每幅墙都是日式画风,装潢好正😍樱花树、秋叶、夜市、清酒、和风、灯笼、相扑手、风铃、⋯⋯尽入眼帘,真系好靓🤩我哋叫咗【生蚝刺身二人前商务午餐】鹅肝和牛石锅饭 - 热辣辣,角切上,嚟到自己淋汁捞匀刺身拼盘配冷荞麦面 - 佢系分上,荞麦面好大个,冷面汁唔会好咸,有葱丝青瓜丝配菜,刺身好新鲜,两个人食一人一片真烧蟹甲罗 - 蟹盖唔食得的😆 将所有材料搅匀再放上多士上面食,好食👍🏻法国生蚝 - 大只新鲜白身鱼刺身 - 第一次食呢款鱼刺身,佢加上上面的酱汁萝卜蓉和葱花,好特别,开胃菜,少少酸甜口味好正啊,可以一次过食好多款😋 Lunch嚟讲非常丰富👍🏻自助区仲有无限供应前菜、沙律吧、面豉汤和饮品,当日提供嘅系好冰凉嘅柠檬茶😋

我哋叫咗【生蚝刺身二人前商务午餐】

鹅肝和牛石锅饭 - 热辣辣,角切上,嚟到自己淋汁捞匀
鹅肝和牛石锅饭

刺身拼盘
刺身拼盘配冷荞麦面

真烧蟹甲罗

法国生蚝 - 大只新鲜
法国生蚝

白身鱼刺身

好正啊,可以一次过食好多款😋 Lunch嚟讲非常丰富👍🏻

2024-08-13
午餐