2019-03-15
身边一直有朋友推介呢一间日本野.. 华小料理屋但因为我唔系好食生野, 所以一直唔敢黎食.. 😖但前排先知原来呢度根本系 有好多熟食款!! 终于可以一尝心愿黎试下究竟有几好味~位置就系金朝阳中心2期地下, 易揾易去~门面系有少少日式温泉旅馆feel既木装修 🇯🇵一踏入餐厅 见到既系一间tatami房~ 如果多人又想有日式风情D既 可以试下book呢间呢 🎎而其他位都系正常位同卡位 : )Menu上好多图 ! 好彩星期六黎都有lunch set好多款都非常吸引… 可惜 每个餐本身都已经包左好多野食, 所以食完一个餐无可能仲食到多个😂三心两意左好耐之后, 我同朋友终于拣左::网烧日本A3和牛set $298 🐮银鳕西京味噌烧set $188 🐟等左一阵, 就有野食上枱喇 ! 先黎既系我既A3和牛SET我拣左5成熟, 一夹起就觉得呢个熟度刚刚好☺外层系刚刚烧好既熟度, 而中心就系粉嫩既粉红色 果然系一个好齐全既日式定食, 包括有我至爱既日式腌渍物!!仲有沙律, 面豉汤, 厚切牛舌粒, 茶碗蒸 同白饭 🍚每一款配菜都做得好出色呀, 非常有系日本食野时既感觉 : )而主角:: 网烧A3和牛 亦都无
但因为我唔系好食生野, 所以一直唔敢黎食.. 😖
但前排先知原来呢度根本系 有好多熟食款!! 终于可以一尝心愿黎试下究竟有几好味~ 位置就系金朝阳中心2期地下, 易揾易去~
门面系有少少日式温泉旅馆feel既木装修 🇯🇵 一踏入餐厅 见到既系一间tatami房~ 如果多人又想有日式风情D既 可以试下book呢间呢 🎎 而其他位都系正常位同卡位 : ) Menu上好多图 ! 好彩星期六黎都有lunch set
三心两意左好耐之后, 我同朋友终于拣左::
网烧日本A3和牛set $298 🐮
银鳕西京味噌烧set $188 🐟
我拣左5成熟, 一夹起就觉得呢个熟度刚刚好☺
外层系刚刚烧好既熟度, 而中心就系粉嫩既粉红色
果然系一个好齐全既日式定食, 包括有我至爱既日式腌渍物!!
仲有沙律, 面豉汤, 厚切牛舌粒, 茶碗蒸 同白饭 🍚
一咬落去令我最深刻既系:: 非常丰富既油脂感🤤 🤤
其次就系好浓郁既牛肉香, 虽然价钱系略高, 但份量亦都比想像中多呢~
总结 佢系物有所值😋 沙律配上柚子醋, 沙律菜份量都唔少, 系好清新既一碗~
腌渍物同牛舌粒都好入味, 我最爱!!
茶碗蒸够滑, 而面豉汤都唔会过咸过浓味, 成个SET都做得恰到好处
有两大件银鳕鱼, 两件都系超厚身的!
而银鳕鱼亦烧得微香 🤤
(后尾我地仲问员工拎多左一碟沙律酱呢..XDD)
呢味送实在系太好送饭喇 !!
差D唔记得左.. 最后仲有甜品呢~
系超香滑既牛乳奶冻🥛 我好钟意❣ 想讲成餐个过程都好舒服
座位虽然唔系特别好阔落个D, 但系坐得舒服
加上餐厅内既环境都几柔和, 员工们亦都好有礼貌同主动serve客人🙂
所以觉得呢度既食物+服务+环境系值得收呢个价钱既
如果有时想食下高质既日本菜, 又或者系有庆祝饭
呢度都真系一个不二之选 : )