2023-08-18
🍘🍢🇯🇵高质日本菜串扬▫️员工有礼,加水收碟都好快,上菜时会逐样介绍,推荐配咩酱最好▫️10串set $498,另有12串set $698✨酱汁🧂酱汁碟有5格,分别系柠檬/海藻盐(配海鲜)/ 鲣鱼汁(配蔬菜类)/蜜糖芥末/特制肉类酱汁(配肉类)✨前菜拼盘🍱有3款,分别是明太子薯仔沙律、意大利青瓜配味噌酱及渍物茄子。全部都好好味,食材好新鲜。✨串扬げ🍤所有串扬炸粉都好薄好脆,但吾油腻,而入面嘅食材都吾会变老。☑️炸和牛西冷配黑松露酱串和牛超嫩滑,牛味浓,第一粒系冇松露甘食,主要食和牛嘅味道,而第2粒连埋松露食,就味道更丰富。☑️炸天使虾串佢加左虾膏系头果边,一咬爆汁而且虾味超浓,虾好新鲜弹牙。☑️韭黄鸡柳卷串呢个系韭菜味好浓,如果唔钟意食韭菜嘅人应该会唔钟意,佢系一层紫菜卷住鸡柳,鸡柳再包住切碎咗嘅韭黄,韭黄新鲜爽口,口感层次丰富。🆗炸纹甲墨鱼蟹籽串墨鱼滑好弹牙,上面仲有好多蟹籽。☑️清舌餐点豆腐玉子黎,冻食的,清清地,清下个口再食过🤣🆗炸土佐万愿寺甜辣椒串外表较特别,因为连埋木鱼丝一齐炸,呢个辣椒串真系辣嘅,但椒丝爽口,但我本身吾中意三色椒嘅味道,所以我吾中意呢串😂☑️炸穴子高汤玉子烧串炸粉内包住左
高质日本菜串扬
▫️10串set $498,另有12串set $698
✨酱汁🧂
✨前菜拼盘🍱
✨串扬げ🍤
所有串扬炸粉都好薄好脆,但吾油腻,而入面嘅食材都吾会变老。
☑️炸和牛西冷配黑松露酱串
☑️炸天使虾串
佢加左虾膏系头果边,一咬爆汁而且虾味超浓,虾好新鲜弹牙。
☑️韭黄鸡柳卷串
🆗炸纹甲墨鱼蟹籽串
墨鱼滑好弹牙,上面仲有好多蟹籽。
☑️清舌餐点
豆腐玉子黎,冻食的,清清地,清下个口再食过🤣
🆗炸土佐万愿寺甜辣椒串
☑️炸穴子高汤玉子烧串
炸粉内包住左玉子烧同穴子,又几夹wo,玉子烧超滑。
☑️炸帆立贝串
超级推荐,一咬爆晒汁,点海藻盐食味更鲜。
🆗炸莲藕明太子串
莲藕啲窿窿入边酿咗明太子,明太子味浓,吾洗点酱汁,但净系得莲藕果时就比较淡口。
☑️炸秋葵免治豚肉串
将秋葵同免治猪肉捞埋一齐,有咬口,味道都好特别,点特制肉类酱汁食再好味d。
☑️炸三文鱼串配三文鱼籽串
三文鱼保持好嫩滑,炸粉上有他他酱,及大量三文鱼籽,爆晒汁!
✨追加单点
☑️芦笋串 -$38
靓嘅芦笋黎,冇渣,咬落爽口又juicy。
☑️三元猪柳串-$38
三元猪系混种而成嘅猪,味浓,值得一试。
☑️黑松露薯条-$58
因为系薯条控,所以叫黎食下,薯条新鲜炸,又热又脆,配左黑松露盐同少少芝士丝,味道超正!
✨主食
🆗稻庭乌冬
我地2人都选左乌冬,唔食乌冬嘅仲可以拣鸡肉茶泡饭,由于已经好饱,所以我哋请师傅将份量减半。乌冬个汤比较杰,但鱼味好鲜,唔够味仲有姜同埋柑桔俾你倒落去吊味。
✨甜品🍧
🆗夹馅雪糕
是日雪糕是焙茶味,但偏甜,上面仲配咗啲红豆蓉,个皮好脆。
☑️自家制布甸
布甸个鸡蛋碗好靓,布甸好滑,上面仲有焦糖,另外仲有两块黄豆粉日式蕨饼,好味。