2021-09-11
💛今日揾食黎到铜锣湾,店舖就系铜锣湾广场一期二楼非常就脚,仲要系良心小店, 黎开铜锣湾就支持下啦👍🏻铺头唔算大但坐得几舒服,店员仲好好请我地试下佢地嘅忌廉汤,话本身系西餐厅大厨有时间先会整,真系有口福😆😆味道仲相当唔错,好滑好creamy👍🏻我地点咗佢地出名嘅➡️"正宗大阪烧",暂时未有得返乡下,解下乡愁都好丫🤣🤣 大阪烧都几大份,仲有大量椰菜同少量红姜,又真系几正宗😋枱边仲有木鱼丝可以任加,正😆除咗大阪烧,佢地铁板类都真系心唔错➡️"M6-7和牛西冷",一黎到就见到肥瘦分明油脂比例唔错,而且烧到岩岩好,嫩滑得黎又烧到带出油香,加埋少少岩盐,真系差少少连碟都食埋😂😂我地仲叫咗➡️"原只去骨春鸡",唔知系咪前身系西餐厅嘅关系,春鸡香草同牛油味非常突出,食起上黎非常惹味,肉质鲜嫩火喉岩岩好,仲要去骨都仲保持到鸡嘅形状认真抵赞👍🏻👍🏻主菜之外我地仲叫咗碟➡️"牛舌串烧",牛舌事先腌制好,非常入味而且烧到岩岩好,肉质松软但又保持咬口,绝对值得一试😝😝🔸正宗大阪烧 ($63)🔹M6-7和牛西冷 ($238)🔸原只去骨春鸡 ($128)🔹牛舌串烧 ($42 两串)
🔸正宗大阪烧 ($63)
🔹M6-7和牛西冷 ($238)
🔸原只去骨春鸡 ($128)
🔹牛舌串烧 ($42 两串)