2022-12-14
适逢小编生日🎂好多朋友仔的聚餐,今次黎到沙田试呢间高质日本店,望住好靓既风景食别有一番风味🌿🍴寿司六贯、天妇罗稻庭乌冬御膳 $380呢个餐性价比极高,先唔讲有濑尿虾寿司,而且拖罗好有足够既油脂,入口非常好!仲要有一大碗乌冬,超级饱肚,汤底亦唔系死咸味道👍🏻仲有几件天妇罗,配少少盐食唔会太油腻~🍴秋刀鱼刺身 大概$200-$250当时秋刀鱼当造,小编都系第一次食,以为会好腥,原来好好味架😋入口有些少咬口,但唔系有筋个种,好新鲜啊!🍴海胆、三文鱼籽及呑拿鱼蓉丼御膳 $350呢个饭我发誓可以食三碗🤤🤤呑拿鱼蓉多到不得了!每啖饭都充满层次,先有海胆同三文鱼籽既鲜甜,后有呑拿鱼蓉既软滑,简直系刺激味蕾呢💕🍴火炙和牛海胆寿司(2件) $188食呢个要叫救命!「系好食到救命!」🆘 有海胆我已经好开心,而且旧和牛有爆多油脂,唔会太熟,我仲要一啖放左落口,不得了🤤🤤依家睇番都想再食!🍴栗子奶冻(套餐中包含的)甜度适中,亦唔会太大碗,正正常常的~
🍴寿司六贯、天妇罗稻庭乌冬御膳 $380
🍴秋刀鱼刺身 大概$200-$250
🍴海胆、三文鱼籽及呑拿鱼蓉丼御膳 $350
🍴火炙和牛海胆寿司(2件) $188
🍴栗子奶冻(套餐中包含的)
甜度适中,亦唔会太大碗,正正常常的~