2024-08-17
日本九州佐贺No.1超人气烧肉店<YAKINIKU KAKURA>喺铜锣湾开咗分店,趁weekday晏昼去试下先😍 真系几有人气㖞,餐厅喺世贸广场隔离,位置非常方便🫶🏻餐厅装修好靓,日本高级餐厅嘅装修,座位都舒适,冇油烟味👍 餐具干净企理,员工服务又好,未食都觉得唔错😌今日主攻午市套餐,都有唔少选择,主要分为烧肉套餐或者定食套餐🥰 嚟得呢度,梗系自己开炉烧先过瘾啦😋🌟黑毛和牛大判烧盛盒简直系王牌套餐😎 有三款靓肉,第一款系鹿儿岛A4和牛西冷,记得揾员工帮你烧,佢哋拿捏得好好😁 连埋温泉蛋一齐食真系不得了。 另外,鹿儿岛和牛里腹小排同鹿儿岛和牛背末脊肉都系非常之靓嘅和牛位置,入口即溶配跟餐嘅饭食真系一流🥰 另外个餐都有小食,汤同沙律,仲一杯嘢饮同甜品!大满足😌🌟牛舌盛盒钟意食牛舌嘅不容错过,仲一次过有两款添。盐味牛舌唔需要烧太熟,两边轻轻烧一烧就ok👍 葱盐味牛舌有葱香嘅味道,一个套餐大约有十大片,好好味!性价比都唔错👍🌟午餐特价追加鸡腿我追加咗鸡腿,日本鸡真系好味好多,叫咗午餐再追加,价钱又抵,一定要加呀😎🌟广岛蚝用锡纸兜装住三只广岛蚝,新鲜而且调味唔错,对得住个价钱👏最后上甜品,真系
🌟黑毛和牛大判烧盛盒
🌟牛舌盛盒
🌟午餐特价追加鸡腿
🌟广岛蚝
用锡纸兜装住三只广岛蚝,新鲜而且调味唔错,对得住个价钱👏
最后上甜品,真系非常有惊喜,个杏仁奶冻超级超级好味,又滑又香浓。另外粒雪糕糯米糍令到呢一餐划上完美嘅句号😋
日本九州佐贺No.1超人气烧肉店<YAKINIKU KAKURA> 真系名不虚传,晏昼都咁多人开炉烧肉就知啦,咁佢啲肉真系几靓嘅!大家如果想食日本烧肉,呢一间真系要mark低啦,真心推介🫶🏻