2021-12-09
今日难得过开西环呢头,又好想食日本嘢,就嚟咗活一鲜😚💛六点未够嚟到,出面都已经有好多人排队入去食第一轮🤣以日本餐厅嚟讲,座位都算几迫吓,不过枱面都勉强摆得哂啲嘢~我哋一人叫咗一个主食,一个唔记得咗影相系酱烧三文鱼饭 ($70)~三文鱼都有五、六块,烧完真系好香,鱼油都出哂嚟,同埋啲饭一齐食好好味😚另外叫咗两个鲜寿司set ($158)🍣加埋玉子total有成12件🤤其实件件质素都唔差,我自己最钟意食系个帆立贝,好鲜甜😍海胆都鲜甜,唔苦👍🏻另外我都好钟意食蟹膏,虽然有啲咸,但真系好鲜!之后亦都叫咗啲小食share食~天妇罗盛合 ($84)🍤都系一个几有惊喜嘅食物~有三只虾、冬菇、南瓜、茄子、蕃薯同小辣椒~炸得非常香脆,蔬菜都好甜,好好食👍🏻呢个价钱嚟讲算系几抵~烧牛脷 ($55)表现都不错☺️烧得好香,不过有少少干,如果再多啲肉汁就好😚另外亦叫咗一客香草烧三文鱼鲛 ($58)🤤肉都几多架,好有油香,正!点可以少得火灸左口鱼边寿司 ($38)🤤有两件,一食啲油脂就爆哂出嚟,劲满足!😍呢间都系我回头咗好多次嘅日本餐厅,时不时就谂起佢☺️
呢间都系我回头咗好多次嘅日本餐厅,时不时就谂起佢☺️