2018-03-23 62 浏览
好耐冇食过日本野,今次咁啱黎开尖沙咀就试吓呢间居酒屋,我见啲评价都唔错,同埋啲朋友都有介绍呢间好好食,所以就黎试吓。餐厅要行楼梯上去,佢个后门系连住个商场,外面望入去冇乜特别,但入到去就好日式嘅居酒屋感觉。入到去都几多日本人食,我哋隔离枱同后面枱都系啲日本人喺度食,我八点左右度影佢哋已经食完野坐喺度饮紧酒,日本人真系写意。另外我见到有几间房,侍应拎嘢食入去𠮶时都见到入边坐每日都系日本人,相信呢间餐厅有返咁上下水准先至会有咁多日本人去食。顺带一提,呢度啲侍应姐姐大部份都识得讲日文,我见佢哋同日本人沟通得几好,同埋落单时都会写日文嘅。叫咗个煎玉子,好香好甜,同出边食𠮶啲好大嘅分别,出边食𠮶啲好多都已经煎到老晒,佢呢啲食入口好嫩滑,唔错!豆腐沙律啲豆腐好嫩滑,啲菜食入口好新鲜,再加上个沙律醋好开胃,饭前小食一定要点。三文鱼腩寿司真系不得了,入口即溶,冇谂过系香港都可以食啲咁高质素嘅寿司同刺身。牛油果软壳蟹卷,蟹食入口唔觉得油,份量都几大碟,我哋两个人都食到好饱。顺带一提,佢哋有个饮酒嘅放题,佢哋五点半开始都系$88某特定几种酒可以任饮,如果想食埋野就要六点钟之后先可以嚟啦,咁另外仲有啲钱财收
三文鱼腩寿司真系不得了,入口即溶,冇谂过系香港都可以食啲咁高质素嘅寿司刺身
顺带一提,佢哋有个饮酒嘅放题,佢哋五点半开始都系$88某特定几种酒可以任饮,如果想食埋野就要六点钟之后先可以嚟啦,咁另外仲有啲钱财收返$20加埋一,大概都系$130左右,适合一啲收咗工又钟意饮酒嘅人过嚟。
2018-03-14