2019-03-17
香港仔嘅食肆好多,日本餐厅都唔少,但系呢一间系个人认为最高质嘅日本餐厅。舖面唔算好大,但系都几多位,重点系有得坐bar枱,望住日本人师傅整寿司。我地嗌咗个寿司拼盘(上) ($300),有油甘鱼腩、吞拿鱼腩、大吞拿鱼腩、玉子、三文鱼腩、鲭鱼、左口鱼、池鱼、深海池鱼、熟虾、三文鱼子、吞拿鱼蓉、三文鱼细卷六件。一共有18件寿司,真系件件都好好食。所有鱼生都好新鲜,份量啱啱好。个人最钟意佢嘅大吞拿鱼腩,真系超级肥美。另外我哋仲嗌咗个杂锦天妇罗,一共有三只天妇罗虾同埋天妇罗冬菇、南瓜、茄子。佢嘅天妇罗虾同一般嘅日本餐厅好唔同,因为佢入边嘅虾好新鲜好大只,所以好有口感同弹性,同一般嘅冻虾有好大分别。大家如果嚟食嘅话,一定要试吓佢嘅天妇罗虾。最后我哋仲嗌咗个三文鱼牛油果卷,一共有三件。冇谂过铺系卷物上面嘅居然系三文鱼腩,夹埋啲牛油果同埋青瓜一齐食,真系好正。希望下次可以试埋其他菜式啦。
希望下次可以试埋其他菜式啦。