2021-12-04 2673 浏览
观塘公厦有好多好野食🤤今晚就同朋友去咗骆驼漆大厦(3座)一间日本餐厅食dinner🥣餐厅佢个装修真系好有日本feel🥰食物方面,menu有个精选二人晚市套餐,入面包括有:时令沙律、刺身盛、寿司盛、盐烧花鱼、寿喜烧锅物、是日甜品😋😋亦都可以单点咁叫寿司、刺身~有好多款食物可以拣👏🏻我地叫左个二人晚餐,第一样嚟嘅系时令沙律,入面有沙律生菜丝、蕃茄仔同埋萝卜丝,食落酸酸甜甜咁非常之开胃😋🤤之后就轮到刺身,入面有三文鱼、油甘鱼,拖罗,广岛蚝,赤虾同埋粒贝😍佢个卖相超靓,因为啲鱼生全部都厚切,大大份!食落去好有口感🥰好满足😍而且佢只广岛蚝🦪都好大只好juicy,十分之高质~所以呢个套餐真系几抵食!👏🏻除左刺身同生蚝,佢只赤虾都大只得好夸张😂然后就到寿司盛,𠮶三件寿司分别系帆立贝,池鱼同埋碎葱吞拿鱼🐟三件都各有特色,而我个人就最钟意食帆立贝寿司😋💞食完啲冻野就轮到寿喜烧锅物🤤天气开始冻,食返啲暖野成个人都暖笠笠~个锅入面嘅配料好多,有菜、菇、南瓜等~肉类就分别有澳洲产地嘅M9和牛(100g)同埋北海道产豚肉(100g)🥳啲牛同豚肉劲大块~个M9和牛食落去好重牛肉味😍佢仲有碗生鸡蛋比你将啲肉浸落去,

餐厅佢个装修真系好有日本feel🥰食物方面,menu有个精选二人晚市套餐,入面包括有:时令沙律、刺身盛、寿司盛、盐烧花鱼、寿喜烧锅物、是日甜品😋😋亦都可以单点咁叫寿司刺身~有好多款食物可以拣👏🏻

食完啲冻野就轮到寿喜烧锅物🤤天气开始冻,食返啲暖野成个人都暖笠笠~个锅入面嘅配料好多,有菜、菇、南瓜等~肉类就分别有澳洲产地嘅M9和牛(100g)同埋北海道产豚肉(100g)🥳啲牛同豚肉劲大块~个M9和牛食落去好重牛肉味😍佢仲有碗生鸡蛋比你将啲肉浸落去,令到你食起上嚟啲肉质更加之滑!

再嚟嘅就系盐烧花鱼,鱼皮烧到脆卜卜🤤 同埋佢啲鱼味都好浓,不过就比较多碎骨,所以我麻麻地中意🙈

最后仲有份甜品,系杏仁豆腐雪糕,佢个豆腐雪糕好滑,豆腐味亦都好重😍为呢餐画上左一个完美嘅句号!🥳

地址:观塘开源道60号骆驼漆大厦3座5楼U室
  • 广岛蚝