2020-11-28
今次嚟到一间旺角嘅饮茶小店,店舖总共有两层,装修非常简单,如果人多嘅话都未必坐得晒!入到去叫咗一壶铁观音,茶嘅味道偏淡。另外,最重要嘅卫生情况,都算唔错!而服务人员都非常之有礼貌👍🏻我知道呢度最出名系食牛肉嘅点心,而呢度老板都系食牛肉食到大,所以今次嚟到点都要试一试呢度嘅牛肉点心!而呢到嘅点心款式唔算太多,最基本嘅都有齐,亦有啲比较新式嘅点心。首先要介绍一下佢哋嘅牛肉烧卖,好坦白讲,有少少失望,虽然我本身唔系一个牛肉爱好者,但食落都唔系太有牛味,要点一点啲喼汁先好食!另外个蒜香南瓜蒸排骨都好够味!啲猪肉都食唔到有雪味🤩呢一到嘅葱花炸两肠粉非常好食😋 个炸两非常之脆,有少少芝麻、甜酱同豉油配合埋一齐真系香口,我建议大家一定要点呢个!上网睇到有好多人都话一定要着呢个竹炭熔岩流奶皇包,奶黄唔会太甜亦都会流出黎👍🏻 另外佢地个小笼包唔会蒸到干晒,咬落去仲有好多肉汁。 最后,今次试埋个龙仔荷叶北菇蒸鸡饭,鸡都算滑,而底下啲饭都吸晒啲精华,食落好香!总括来讲,呢度啲点心算高质,而且价钱都比较亲民,我下次都应该会约埋班朋友一齐嚟,大家都可以过嚟试一试!
入到去叫咗一壶铁观音,茶嘅味道偏淡。
另外,最重要嘅卫生情况,都算唔错!
而服务人员都非常之有礼貌👍🏻
另外个蒜香南瓜蒸排骨都好够味!啲猪肉都食唔到有雪味🤩
另外佢地个小笼包唔会蒸到干晒,咬落去仲有好多肉汁。