2020-11-05
近排又黎大角咀揾食,撑良心小店😊 本身想试果间台湾野实在系太多人嘅关系,结果就近揾一间良心小店,估唔到有意外惊喜😝😝呢间「星洲总厨」铺头唔大,大概都系十张枱左右,但系隔板做得好足,食得安心架!老板娘介绍我地试下佢厚切咖哩猪扒,话系佢地招牌菜,而我地都仲叫左个"满堂椰浆饭拼盘"同"猪颈肉喇沙"试一试佢嘅水准🧐🧐首先黎嘅系"满堂椰浆饭拼盘"其实有咖哩鸡同南乳炸鸡加埋煎蛋同猪颈肉,真系好足料,不过椰浆饭似油饭多d椰浆味唔太特出,不过不失啦😉😉之后黎嘅系"炉烧猪颈肉喇沙",一黎到其实喇沙味已经好香,味非常香浓,饮落去虾味都好出,真心唔错,基本配料有豆卜,鱼蛋,蛋够哂丰富,猪颈肉系另上仲要劲足料👍👍值得推介而最惊喜就系"厚切咖哩猪扒",其实佢系炸猪扒,份量足足有8安士,外皮炸到好松脆,但系肉质一d都唔老,一咬落去仲好多真系唔讲得笑,黎到一定要试下😋😋❗️更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.hk , 可以比个like我地, 大家的支持好重要😚➡️ https://www.instagram.com/foodmarker.hk/