餐厅: FUMI
资讯:

2024-05-11 108 浏览
放工又约咗朋友仔去食嘢倾吓偈,我哋就拣咗喺中环兰桂坊嘅呢间日本餐厅,入到去觉得楼底好高好舒服,装修好有日式嘅感觉🫶🏻佢哋有几款晚市套餐都做紧优惠,我哋就拣咗海鲜盛宴 ($850 原价$1080)先付🥗海胆汤叶杯、矶烧鲍鱼、六方芋唐扬、火炙三文鱼寿司前菜都超级吸引,我自己最钟意海胆汤叶杯,海胆好鲜甜,仲有少少紫苏叶花,下便仲有腐皮垫底,味道好香浓,仲有蟹肉同埋高汤🫶🏻造身鲜吞拿鱼腩、牡丹虾、油甘鱼、𩽾齂鱼肝刺身全部都好新鲜,我自己最钟意𩽾𩾌鱼肝,食落口感好滑身,仲加咗酸醋🥰烧物🦀烧鳕场蟹脚蟹肉超鲜甜,啖啖肉,仲带阵阵海水味🫶🏻烤物🦞龙虾北海烧龙虾上面满满沙律汁,肉质结实弹牙❤️强肴🥩慢煮A4鹿儿岛和牛西冷本身系配咗鹿儿岛A4和牛,因为我唔识得牛,所以店员好好转左豚角煮俾我,旧旧都厚身软熟,仲配咗只糖心蛋☺️食事日本野菜冰见乌冬甜品绿茶焦糖炖蛋

先付🥗
海胆汤叶杯、矶烧鲍鱼、六方芋唐扬、火炙三文鱼寿司

造身
鲜吞拿鱼腩、牡丹虾、油甘鱼、𩽾齂鱼肝

烧物🦀
烧鳕场蟹脚
蟹肉超鲜甜,啖啖肉,仲带阵阵海水味🫶🏻

烤物🦞
龙虾北海烧
龙虾上面满满沙律汁,肉质结实弹牙❤️

强肴🥩
慢煮A4鹿儿岛和牛西冷