2021-06-26
店内灯光昏暗,音乐偏大声,但气氛几好,都真系好有酒吧嘅感觉。食物系用一块大木板上菜,我哋坐喺高枱,高枱枱面有啲细,木板会凸咗出枱面,食嘅时候要小心唔好撞到。食串烧紧系要配酒精饮品啦~我地叫咗杯KIRIN ICHIBAN橙味同一支桃汁酒,桃汁酒酒精含量得3%,好易入口,啱哂唔太饮酒嘅朋友。重点系食物质素都好平均,每样都系水准以上👍🏻•🥢 自家制和牛棒 $42 和牛棒咬落口似汉堡扒嘅质感,咸度刚刚好。🥢 石烧prime牛小扒 $148 牛小扒系有三小块~切开发觉系五成熟,有啲位接近三成熟,我都几怕太生,但唔觉唔觉都食咗好多旧,因为肉味香浓,调味好正😋 呢个性价比好高!🥢 粟米 $33 粟米唔饱满但好甜👍🏻唔痴牙,有牛油味,食完想再叫🤣🥢 凤梨烧 $23 凤梨份量都算多,好多汁,超甜!🥢 芝士黑松露玉子烧 $58 玉子甜度刚好,好软熟结实,只系份量细咗啲啲。🥢 茄子烧 $35超大条茄子!加上少少调味粉同辣粉好惹味,烧得够腍,保持到茄子嘅水份。🥢 香蒜烧鲜鲍鱼 $72一份有三只,size偏细,肉质爽口弹牙,食得出鲍鱼嘅鲜味!🥢 大葱鸡髀肉串 $22 鸡肉好容易烧到干争争,但呢个肉质嫩滑!🥢 鸡
重点系食物质素都好平均,每样都系水准以上👍🏻
🥢 自家制和牛棒 $42
和牛棒咬落口似汉堡扒嘅质感,咸度刚刚好。
🥢 石烧prime牛小扒 $148
石烧prime牛小扒
🥢 粟米 $33
粟米唔饱满但好甜👍🏻唔痴牙,有牛油味,食完想再叫🤣
🥢 凤梨烧 $23
凤梨份量都算多,好多汁,超甜!
🥢 芝士黑松露玉子烧 $58
玉子甜度刚好,好软熟结实,只系份量细咗啲啲。
🥢 茄子烧 $35
茄子烧
🥢 香蒜烧鲜鲍鱼 $72
一份有三只,size偏细,肉质爽口弹牙,食得出鲍鱼嘅鲜味!
香蒜烧鲜鲍鱼
🥢 大葱鸡髀肉串 $22
鸡肉好容易烧到干争争,但呢个肉质嫩滑!
🥢 鸡髀菇 $19
表面有少少烧汁嘅味道,内里好juicy。
🥢 炭烧猪颈肉 $22
猪颈肉肉质弹牙,唔嚡唔干,有炭香味,咸咗啲啲但送酒一流。