2022-06-12
午后嘅时光食返个健康面包做下午茶!经过佐敦见到呢一间无添加本地面包店,佢哋以有机面粉制作面包&甜品,面包保存期短但无防腐剂,超级好!拣咗两款造型比较特别嘅面包试下。超级松露蘑菇 $24本身好钟意松露酱,再加上见到呢个蘑菇造型即刻心心眼😍!估唔到面包都配搭松露酱,里面满满芝士蘑菇馅料好足料,连细细粒𠮶旧蘑菇椗都有松露,渗出淡淡的香草+松露酱香味,呢款面包本身质地系比较烟靭,没有做到太松软,可能担心馅料比较多会令面包太湿,烟靭质地就唔会变咗湿笠笠,觉得好好味下次会回购!明太子法棍 $26个面已经切开咗小小,原来系因为每一片都搽了满满的明太子酱!好香浓!个法包唔会因为摆咗而变得靭,好味!~食物:⭐️⭐️⭐️⭐️总结:虽然价钱唔平,面包细细个,但呢间本地无添加面包店好高质!暂时试过两款都好有惊喜!好想心思思再返去买其他面包去试吓!下次再经过一定要买吐司面包、Bagel比酒粒B食!冇防腐剂俾小朋友食都安心啲!用心经营嘅小店!抵赞!
超级松露蘑菇 $24
明太子法棍 $26