2022-05-09
餐厅系坚尼地海旁隔离,系餐厅入面都见到个海景,真系好岩钟意睇景既我。餐厅将串烧分咗唔同种类,而我每个种类都有试下。😋鸡胸软骨平时食鸡软骨就多,但好少见到鸡胸软骨,但烧完真系好香,而且仲好有咬口,但又吾会太硬,几特别。😋安格斯牛柳牛柳既生熟程度控制得岩岩好,所以食落都好juicy,而且都好有牛味,但如果肉质再淋啲就更好。😋酱烧猪软骨猪软骨好入味,而且个汁仲好香。我见到师傅系将煮熟咗既猪软骨放下烧烤炉下层烧,所以有一旧就有少少过熟。😋烧鹅肝鹅肝好大件,而且烧得岩岩好,外面有一层皮,增加咗个口感,而个味道都好rich。餐厅仲配咗块青苹果,一齐食会减低个油腻感。😋烤羊架卖相好靓,仲有好重既羊酥味。羊架烧得好入味,而且仲好淋,更欣赏既系师傅用咗高质羊架,所以吾会太肥。😋烧鸡泡鱼干依个系我每次去食串烧同居酒屋都一定会叫既,但今次真系好有惊喜,因为师傅烧得好好,吾会成块干晒,同埋有甜甜地既调味,真系好岀色。😋明太子饭团饭团略微有啲干
😋鸡胸软骨
😋安格斯牛柳