2021-01-15 416 浏览
呢间以果酱🍯为主题嘅Cafe,我哋分别喺西贡同尖沙咀嘅分店都食过,由于两次都系食晚餐,所以冇试过佢最出名嘅九宫格多士~不过佢嘅西式晚餐都系好高质,系我哋觉得最好食嘅黄店之一‼️.▪️慢煮极黑毛猪扒 配肉桂苹果汁 $189▪️推荐‼️肥瘦适中,慢煮嘅猪扒果然系唔同啲😳,食落真系好淋但表皮又有小小㶶 够脆口🤤,配埋甜甜地嘅苹果汁又解腻又开胃🥰 不过食过一次系配炸薯角,一次就系配普通薯仔,可能系唔同分店唔同做法~▪️龙虾汁海鲜意大利饭 $129▪️推荐‼️配料有虾、带子、青口、鱿鱼及蚬肉等,超丰富😱,意大利饭煮得啱啱好,配咗龙虾汁好creamy,又唔会有好腻嘅感觉🤤▪️白酒忌廉煮青口 $89▪️推荐‼️份量都唔少,味道唔会太重白酒味,配埋忌廉汁都keep到青口嘅鲜甜👍🏻▪️班尼迪温泉蛋配巴马火腿+烟三文鱼 $109▪️呢个Egg Benedict唔系用一般嘅poached egg,而系用温泉蛋,食落好似冇咁夹~不过配埋烟三文鱼同parma ham一齐食都唔错嘅。

▪️慢煮极黑毛猪扒 配肉桂苹果汁 $189▪️

▪️龙虾汁海鲜意大利饭 $129▪️