2019-01-08
餐厅系百乐中心21楼,楼上舖一般都性价比高,而且坐得舒服。朋友嚟过2次,话呢间好抵食,并唔系话佢特别平,而系食物质素、环境对得住佢嘅价钱,仲要价钱唔算贵,人均都系300-400。我地点左dinner set,加左$40嘅海鲜拼盘系今晚最明智选择!首先上左头盘:法国生蚝海鲜拼盘。拼盘大大盘,入面有翡翠螺、三文鱼籽北海道带子刺身、玫瑰虾刺身同埋法国生蚝。每一款海鲜都系大大件之余非常鲜甜新鲜,尤其是d 生蚝带有海水味而鲜甜,玫瑰虾刺身亦都好鲜甜饱满结实,跟餐都系加$40,呢个抵叫!餐汤系荷兰白菌忌廉汤成个汤超级浓郁!系用左大量菇菌打成蓉,加忌廉等熬制,口感好厚好足料,饮一啖成个口腔已经充满浓浓菇味~我份主菜系炭烧美国极佳级纯种黑毛安格斯肉眼扒配红酒汁首先摆碟几靓,肉眼扒点左5成,出到嚟煎得啱啱好,肉质柔软,牛肉味重,加dd 海盐已经好够味好香,可惜碟份量就太少啦,只有少少忌廉焗薯同蔬菜,但焗薯味道系几唔错的。朋友份主菜系炭烧澳洲和牛屠夫牛柳(M6-M7)配芥末忌廉汁牛柳好厚,总共有两旧,肉质比较扎实,牛肉味浓郁,而且牛柳煮得唔会太熟,质感都算软。搭配厚身芥末忌廉汁好香浓,上面红色的番石榴酸酸
首先上左头盘:法国生蚝海鲜拼盘。
餐汤系荷兰白菌忌廉汤
我份主菜系炭烧美国极佳级纯种黑毛安格斯肉眼扒配红酒汁
朋友份主菜系炭烧澳洲和牛屠夫牛柳(M6-M7)配芥末忌廉汁
牛柳好厚,总共有两旧,肉质比较扎实,牛肉味浓郁,而且牛柳煮得唔会太熟,质感都算软。搭配厚身芥末忌廉汁好香浓,上面红色的番石榴酸酸甜甜平衡翻整个酱汁,令酱汁唔会腻,酱汁配搭系呢份牛扒的特色。
甜品系Tiramisu
卖相好精致,面头有粒焗蛋白脆脆同红桑子~Tiramisu 湿润度足,蛋糕绵密,cream 够晒滑,整体都好好味~
跟餐仲有饮品,冷热均可,冻柠茶好大杯~
整体感觉都好好,环境靓有格调,坐得舒服,食物质素高,价钱合理,值得再嚟!