2019-01-29 95 浏览
唔好以为楼上cafe志在俾人倾计环境舒服就够,其实一样可以有高质嘢食,呢间就系其中之一,事关厨师前身系行政总厨,质素自然有保证✨叫咗三道菜每个都好出色:就咁好普通嘅法包小食都已经唔简单,蟹肉碎加明太子酱既鲜亦香,同时混咗蟹子同洋葱粒增添口感层次✨火灼三文鱼可以话系近期食过最出色嘅鱼,过往好惊西餐食三文鱼,普通里面都系又鞋又干,但呢度个三文鱼超嫩滑,拮落去时仲带弹性,满满嘅慢煮感觉,而表面都有微微咁煎过再香口啲,最过瘾系佢用咗豆豉嚟做配料,脑里即刻闪起豆豉鲮鱼,惹味得嚟又勾起comfort food嘅印象,玩味十足😏XO酱天使面初时惊会辣,但入口发觉完全唔辣兼好惹味,天使面幼滑软腍具弹性食得舒服,而XO酱入面再混咗啲蒜粒爆香过,味道超香,就算冇任何𩠌净系酱捞面已经好好食,唯一系都几油下食到尾会有少少腻😌嘢饮方面玫瑰草莓梳打味道都几特别,用自家制草莓渍酱冲调,入味带阵山楂饼味然后满满嘅玫瑰涌出嚟味感觉好少女,至于红莓蜜桃就靓啰😛