2024-04-23 232 浏览
呢间系以前新B仔附近,自从有次同FRD食过呢间之后都试过几次,水准一直都KEEP 到。价钱同佢既质数相比我觉得几抵食,佢平日还好,但星期五六日记得要BOOK 位,有时都几爆。佢平时都会有SET DINNER,成日会转,咁就系主菜+餐汤,另有会有优惠价加配一D小食。烤澳洲黑安格斯西冷配红烧汁💰$208通常餐厅唔系咩名店都会OVER COOK,所以稳阵D我通常都会ORDER左3成熟俾D空间走盏下,出到黎都系岩岩好4-5成熟,又无血水。呢个价钱既肉我都收货,肉质唔可以话嫩,但肉味够浓。佢会有得拣薯菜/意粉,我拣左前者,薯条系粗扁果种无咩特别,但D伴菜好甜,少有食伴菜系觉得好食既。澳洲蓝青口扁意粉伴海鲈鱼柳💰$188个意粉一上黎就闻到好香,青口正常,应该系急冻青口,个鱼柳我食落觉得有小小腥。😂但个意粉炒得好出色,用洋葱烟肉蕃茄同埋香草爆香,意粉都软硬都岩岩好。另外两个主菜都配左是日餐汤,今次系椰菜花汤,本身对佢无咩好感,因为早几日岩岩系第间餐厅饮左个唔好饮既椰菜花汤🫠。但真系无对比无伤害,呢间既汤浓稠度岩岩好,又好creamy,有小小惊喜。轻煎ROUGIE 法国顶级鹅肝多士伴焦糖苹果 💰$88

烤澳洲黑安格斯西冷配红烧汁💰$208
系觉得好食既。

澳洲蓝青口扁意粉伴海鲈鱼柳💰$188

轻煎ROUGIE 法国顶级鹅肝多士伴焦糖苹果 💰$88/1PC
呢个就系今次黎既目的,以前食过grand hyatt既鹅肝觉得几好食之后好少系出面食到整体都好食鹅肝,有D就系BALANCE做得唔好,有D就系多士好差,有D就系将鹅肝整到猪润咁又鞋又腥🤢。
但自从有一次食过呢间既鹅肝多士就返唔到转头!😗鹅肝既厚度有啦,煎到7成熟,唔会食到血水但见到淡淡粉色,咬落仲有油份。
多士烘到少少脆又唔干,加埋焦糖苹果可以中和油腻感,先食到鹅肝既油香,再食到苹果清新既酸甜,最后食到多士既香脆,一件$88,超值~~

**本身跟餐$78果个系无焦糖苹果架,记得要散叫番先食到个层次!!

是日生蚝 💰$58/PC,268/6PC
平时都系,会有两款是日生蚝,叫半打会平D,食过几次都有叫蚝,新鲜既但都偏细只,叫小小过下口瘾OK既。

另外佢仲有唔同酒类可以叫啦,COCKTAIL 都系平时果D无咩特别,反而如果女仔想饮小小酒精易入口可以试下佢地既自家酿造梅酒,偏甜酒精又唔太浓。

❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍ ❍✨

凡直友里 (元朗)
元朗又新街53-59号满利大厦地舖
2023-03-23