2024-02-08
Enchante 位处尖沙咀金巴利街,君怡酒店附近,直行落去你就会见到一个山洞装修嘅法国餐厅,装修好有特色,有条靓靓楼梯俾客打咭,外墙有一幅巴黎铁塔嘅画,喺度食嘢就俾你幻想喺巴黎食紧一样😂🍴Seafood Platter 💰$920有一磅重嘅波士顿龙虾🦞半打生蚝🦪4只扇贝4只海螺2只虾🦐海鲜好新鲜,食得出鲜味,龙虾肉质好爽弹牙🍴Iberico Bellota 🐷(48 months) 💰$26048个月嘅风干火腿油份甘香加埋哈密瓜食一流🍴Abalone Wild Mushroom Risotto 💰$230意大利饭煮得软硬适中 Al dente,鲍鱼又唔韧🍴Lobster Bisque 🦞💰$185龙虾汤上面黑色网系用墨鱼汁做,浓浓的龙虾味道又有干邑提升香味,大厨话用咗三只酒去煮,但系我梗系饮唔出,总之两个字好味😋🍴Roasted Dutch Veal Loin with French Black Caviar & Madeira Jus 🐮💰$435牛仔肉大约半生熟,肉质非常嫩滑,面头铺咗啲鱼子酱,顿时highclass之余带D咸味俾牛仔肉🍴Roasted Whole Yellow
🍴Seafood Platter 💰$920
有一磅重嘅波士顿龙虾🦞
半打生蚝🦪
4只扇贝
4只海螺
2只虾🦐
海鲜好新鲜,食得出鲜味,龙虾肉质好爽弹牙
48个月嘅风干火腿油份甘香加埋哈密瓜食一流
意大利饭煮得软硬适中 Al dente,鲍鱼又唔韧
🍴Lobster Bisque 🦞💰$185
🍴Roasted Whole Yellow Chicken with Black Truffle Jus 🐔💰$590
黄油鸡烧烤完侍应攞只鸡俾客人影相,影完之后佢就会切件,皮脆肉嫩好Juicy,再配上黑松露汁更惹味
🍴Pan Fried French Skate Wing 🐟💰$290
N年前喺星马食过用蕉叶包住魔鬼鱼烧,当年觉得麻麻地好鞋。今次系法式煎魔鬼鱼,原来肉质都好鲜嫩
💰人均消费$700 (dinner)
餐厅服务一流,侍应会经常帮你斟水换碟,又过嚟帮你影相打灯👍🏻
法国餐厅用餐时间无限,可以慢慢食慢慢坐👍🏻