2023-12-02
庆祝特别日子试下食法国菜系个好选择🎊呢间位于尖沙咀嘅法国菜有种酒吧比较Chill既气氛🥂 但系食物质素好高口味好道地💛唔会太拘谨有种法式餐酒馆既感觉🤪无论食饭定饮嘢个气氛都好正呀🎉⭐️ Lobster Bisque 🦞传统嘅法式龙虾汤充满龙虾浓郁嘅海水味🌊 入口口感Creamy但加上芦笋既配搭唔会太腻🫛⭐️ Baked Camembert 🧀原块烤过嘅Camembert芝士中间带流心既效果🫕 配上Sourdough面包每一口都系浓郁嘅芝士咸香超级满足🥖⭐️ Le Confit de Canard 🦆传统嘅法式油封鸭技巧出色鸭肉嫩滑唔会干🍗鸭肉嘅油香同埋红酒汁既浓郁比例好完美🍷传统得来又好易入口⭐️ La Quenelle de Brochet 🐟呢道菜对我好新鲜🤩将鱼肉打成Mousse入口有种疏乎厘松软嘅口感🍮但系配上蘑菇既口味好浓郁🍄⭐️ Le Fondant 🍫流心朱古力蛋糕松软而且浓得带层次🤎云呢拿雪糕加上焦糖酱有种意想不到的惊喜🍨⭐️ Lemon Tart 🍋Meringue嘅技巧好轻盈😊配上柠檬雪葩既清爽感刚好中和了比较浓烈的晚餐🌙⭐️ House Wine 🥃口味偏浓嘅传统法国菜特别配上
Lobster Bisque
Lobster Bisque
Baked Camembert
Le Confit de Canard
La Quenelle de Brochet
Le Fondant
Lemon Tart
House Wine
口味偏浓嘅传统法国菜特别配上红酒好配合🩷 入口带一点点Dry刚好平衡酱汁既油脂